FORBRUKERTEKNOLOGI

Giske lover DAB-melding

Ønsker fortgang i radio­­digitaliseringen.

1. sep. 2009 - 07:32

Kulturminister Trond Giske (Ap) lover å fremlegge en egen stortingsmelding om digital radio i 2010. I meldingen vil han skissere et tidsløp for når vi må kassere FM-radioene til fordel for DAB her i landet.

- Vi vil i løpet av 2010 legge fram en stortingsmelding om DAB, hvor vi blant annet vil drøfte om myndighetene kan bidra mer aktivt for å fremme digitaliseringen av radiomediet, sier Giske til Aftenposten.

Han understreker at radiodigitaliseringen vil ta lengre tid og kreve større forberedelser enn overgangen til digitalt TV. Blant annet er det langt flere radioapparater som skal skiftes ut enn det var TV-apparater.

I fjor ble det solgt åtte ganger flere analoge FM-radioer enn digitale DAB-radioer i Norge. Denne dobbeltdistribusjon av radiosignaler koster, derfor ønsker NRK en endelig slukkedato.

- Vi er nok ikke der ennå at vi kan sette en eksakt dato for slukking. Meldingen vil likevel inneholde et tidsperspektiv, hvordan vi legger en strategi fram mot en endelig slukkedato. Det viktigste er at vi får en fortgang i planene, sier Giske.

Tidligere har radiobransjen antydet at 2014 kunne være en aktuell dato for en overgang fra FM til DAB, da går dagens distribusjonsavtale av FM ut, men det er for tidlig for kulturministeren.

- Men jeg tror ikke vi snakker om så mange år senere. Jeg står fortsatt på at halvparten av husstandene skal ha tilgang til DAB før en slukking igangsettes, sier Giske. (©NTB)

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.