Gjennombrudd for Norman

Datasikkerhetsselskapet Norman har inngått en avtale om å utstyre Fujitsu Siemens PC-er med sine sikkerhetsprodukter. - Et gjennombrudd, sier Normans visekonsernsjef.

Datasikkerhetsselskapet Norman har inngått en avtale om å utstyre Fujitsu Siemens PC-er med sine sikkerhetsprodukter. - Et gjennombrudd, sier Normans visekonsernsjef.

Jan Kristensen, visekonsernsjef i Norman ASA, sier til digitoday.no at denne avtalen er selskapets store gjennombrudd.

- Avtalen har en vanvittig markedsverdi for oss. Siemens, som blant annet er svære i Tyskland, vil markedsføre og selge våre produkter i land som vi ikke tidligere har fått innpass i, forteller han.

Utover dette, mener Kristensen det er umulig å si noe om verdien på avtalen, som har en varlighet på to år.

- Det kommer an på hvor mange PC-er Fujitsu Siemens selger. Det kan være alt fra 1,5 til 3 millioner PC-er per år. Det avhenger også av hvor mange sluttkunder som vil tegne vedlikehold og oppdateringer av sitt virusvern

Norman skal utstyre alle Fujitsu Siemens PC-er som selges på det europeiske forbrukervaremarkedet med Normans datasikkerhetsprodukter.

Den europeiske avtalen omfatter i første omgang Norman Virus Control, versjon 5.

Virusvernet blir preinstallert på mer enn 1,5 millioner av Fujitsu Siemens forbruker-PC-er årlig. Etter en registrering på Internett får brukeren tilgang til
den siste oppdateringen av programvaren.

Samarbeidet gjelder mer enn bare virusbeskyttelse. Det er, ifølge en pressemelding, planlagt preinstallering av ytterligere to produkter fra Norman. Disse er "Personal Firewall" (en programvare som gir privatbrukere en solid brannmur rundt sin PC), og "Privacy" (et program som blant annet gir sikker epost-kryptering).

I dag leveres de aller fleste PC-er med Internett-tilgang.

- Norman sørger med denne pakken for en sikker surfing på Internett. Brukerne blir godt beskyttet mot datavirus og hackerangrep, og de kan trygt sende e-post og benytte banktjenester på nettet, sier markedsdirektør Bjørn A. Windfeldt i pressemeldingen.

Til toppen