BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjenopptar produksjon av harddisker

Western Digital forventer likevel knapphet på disker.

6. des. 2011 - 09:59

Som et første tegn på bedring i det sterkt pregede harddisk-markedet, melder Western Digital (WD) at de har gjenopptatt deler av produksjonen etter flomkatastrofen i Thailand.

Det skjer halvannen måned etter at vannmassene stanset alle fabrikkene deres i landet der de har 37.000 ansatte og hvor de utvikler 60 prosent av produktene sine.

Produksjonen er igang igjen ved et av anleggene deres i Bang Pa-in, seks mil nord for hovedstaden Bangkok. Det skjer en ukes tid før planlagt, ifølge selskapet.

- Western Digital har gjort betydelige framskritt ved å delvis gjenåpne produksjonen vår i Thailand, lang foran de første prognosene da flommen traff. Det er fremdeles mye arbeid som gjenstår, men vi kunne ikke vært mer fornøyd med arbeidet som er utført og resultatene så langt, sier Western Digital-direktøren John Coyne i en kunngjøring.

Trass fremskrittene og en noe raskere opprydning enn ventet, står selskapets andre thailandske produksjonslokaler fremdeles under vann.

Det vil fortsatt være knapphet på harddisker og følgelig et sterkt prispress i overkommelig tid. Noen normalsituasjonen kan ikke ventes før tidligst i mars neste år, eller enda senere, ifølge WDs prognoser.

Konkurrenten Seagate sa nylig at de tror knappheten vil vedvare gjennom hele 2012.

Grunnet flommen i Thailand er verdens produksjonskapasitet for harddisker nå begrenset til rundt 120 millioner enheter, mens etterspørselen er på 170-180 millioner disker, heter det i en kunngjøring fra Western Digital.

De oppjusterte samtidig egne prognoser. For inneværende kvartal venter de en omsetning på minst 1,8 milliarder dollar, langt bedre enn de 1,05 - 1,25 milliarder dollar de tidligere har forespeilet.

Flomrelaterte utgifter forventes å belaste kvartalsregnskapet deres i størrelsesorden 225 - 275 millioner dollar, men da er ikke forsikringsutbetalinger medregnet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.