BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør det enklere å leie ut Exchange-tjenester

Microsoft kommer med produkter for å gjøre det enklere å tilby meldings- og samarbeids-tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. mars 2007 - 13:47

Microsoft annonserte i går at selskapet skal komme med oppgraderinger til to løsninger beregnet for nettbaserte tjenesteleverandører som blant annet ønsker å tilby tjenester basert på Exchange Server 2007 og Windows SharePoint Services 3.0.

De nye produktene er Microsoft Solution for Hosted Messaging and Collaboration (HMC) Version 4.0 og Microsoft Solution for Windows-based Hosting Version 4.5. Oppdateringene skal gi tjenesteleverandørene flere verktøy sammen med hjelp til å levere et bredt utvalg tjenester til små og mellomstore bedrifter.

HMC Version 4.0 er verktøy og veiledninger for å tilby tjenester som e-post, kalender, kontakter og sanntids samarbeid. Den nye versjon støtter Exchange Server 2007, men også Outlook 2007, Windows SharePoint Services 3.0 og Windows Mobile 6, noe som skal åpne for å tilby bedre meldings- og samarbeidstjenester.

Microsoft Solution for Windows-based Hosting Version 4.5 skal hjelpe tjenesteleverandører med å redusere kostnader forbinde med drift av nettsteder.

Også dette produktet tar i bruk Windows SharePoint Services 3.0 og skal derfor kunne brukes til å levere lette, webbaserte applikasjoner rettet mot spesifikke behov, for eksempel tidsplanlegging og prosjektstyring. 40 forhåndbygde applikasjonsmaler følger med SharePoint 3.0

Dessuten inkluderer produktet et Microsoft SQL Server Hosting Toolkit, som skal gjøre det enkelt for tjenesteleverandører å ta i bruk SQL Server i tjenestene sine. Inkludert er også støtte for ASP.NET Ajax-rammeverket og veiledning for blant annet å ta i bruk Microsofts Virtual Server i tjenestemiljøer.

Microsoft Solution for Windows-based Hosting Version 4.5 er allerede tilgjengelig, mens

Microsoft Solution for Hosted Messaging and Collaboration Version 4.0 skal bli tilgjengelig i april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.