Gjør End-To-End til åpen kildekode

Inviterer flere til å bidra til kryptert Gmail.

Gjør End-To-End til åpen kildekode
End-To-End skal gjøre det enklere for brukerne å kryptere e-postmeldinger i Gmail før de forlater klienten. Bilde: All Over Press

Google kom i sommer med en alfaversjon av et produkt som kalles for End-To-End, som er en nettleserutvidelse til Chrome for PGP-basert ende-til-ende-kryptering av e-post sendt via Gmail.

Denne uken gjorde Google løsningen, som stadig er en alfaversjon, til åpen kildekode. Allerede har løsningen fått flere bidrag fra blant annet sikkerhetsteamet i Yahoo, og et par sårbarheter har nå blitt fjernet. Dette gjaldt dog ikke i selve kryptobiblioteket, som flere andre prosjekter nå ønsker å bruke.

Google understreker at løsningen på ingen måte er klar til bruk. Men selskapet regner med å kunne tilby en mer komplett løsning i løpet av det kommende året.

Fordelen med ende-til-ende-krypteringen er at meldingene forblir krypterte fra de sendes fra avsenderens maskin til de mottas og dekrypteres hos mottakeren. Det er i utgangpunktet ingen mulighet for uvedkommende lese innholdet underveis. Det er dog bare selve meldingskroppen, ikke «hodet», som er kryptert.

Det finnes tilsvarende løsninger allerede, men målet til Google er at End-To-End skal være enklere å bruke.

Les mer om: