Gjør klar for raskere PCI Express

Intel snakket for første gang på lenge høyt om PCI Express II under selskapets utviklerkonferanse i forrige uke.

Intel snakket for første gang på lenge høyt om PCI Express II under selskapets utviklerkonferanse i forrige uke.

PCI Express, som er i ferd med å bli det foretrukne grensesnittet for skjermkort i dagens stasjonære PC-er, er ikke rask nok i alle tilfeller. Derfor jobber bransjeorganisasjonen PCI-SIG med spesifikasjonen til en ny generasjon av grensesnittet. Allerede i fjor ble det kjent at det nye grensesnittet skal ha dobbelt så høy båndbredde som dagens. Det betyr at PCI Express II hvert sekund skal kunne levere 5 gigabits med data i hver retning for hver kanal. Mange av dagens hovedkort leveres med grensesnitt som støtter 16 kanaler.

The Inquirer refererer Ajay Bhatt og Ramin Neshati, som begge jobber i Intel og som forteller at de første produktene basert på PCI Express II kan ventes i 2007 til 2008. Spesifikasjonen er derimot ventet å bli ferdig allerede i år.

    Les også:

I tillegg til økt båndbredde, skal den støtte maskinvarevirtualisering, Trusted Pratform Module og forskjellige formfaktorer.

Selv om det vil bli mye nytt, skal den nye utgaven av PCI Express likevel være kompatibel med dagens utgave. Den bruker de samme spenningsstyrkene og den samme klokkearkitekturen, men vil trolig bli billigere å produsere.

Til toppen