Gjør mobilnummer til e-postadresse

Et norsk selskap tilbyr gratis e-posttjeneste med mobilnummeret som e-postadresse.

Et norsk selskap tilbyr gratis e-posttjeneste med mobilnummeret som e-postadresse.

Tjenesten phonemail.no, som er utviklet av fem norske gründere, skal for alvor ta opp kampen med konkurrenter som Gmail og Hotmail.

Daglig leder Bjørnar Skog, med e-post 93447505@phonemail.no, har tro på at selskapet innen neste år vil kunne kapre mellom 10 000 og 20 000 nye brukere.

Tjenesten fra Phonemail er tilgjengelig for alle brukere fra i dag, men i form av en beta versjon. Den endelige versjonen forventes lansert i januar 2006.

Brukerne garanteres en unik identitet ved at e-postadressen inneholder mobiltelefonnummeret. Det vil i tillegg være enkelt for venner og bekjente å huske e-postadressen, ettersom mobiltelefonnummeret som regel allerede er lagret.

Skog forteller til digi.no at Phonemail har jobbet med tjenesten i halvannet år. Det vil nå bli kjørt en test fram til januar som skal sikre stabilitet. Sikkerheten skal være sikret gjennom virus- og spamfilter.

Dersom det blir mange nok brukere, ser Skog for seg at siden vil bli en attraktiv annonsekanal, som kan tjene inn det gratis tilbudet fra Phonemail.

Hotmail har i dag rundt 300 000 kontoer i Norge, men ulempen er at det er vanskelig å få en unik adresse til denne kanalen, mener Skog.

Dagens lansering vil være tilgjengelig for alle brukere fra i dag, men i form av en beta versjon. Den endelige versjonen forventes lansert januar 2006.

De nye brukerne blir tilbudt tre gigabyte lagringsplass gratis og mulighet for å sende SMS fra e-post konto eller velge mottak av e-post som SMS eller SMS varsling til mobiltelefon.

Fordelen med tjenesten er å slippe å huske på hundrevis av e-postadresser, samtidig som man alltid vil ha e-postadressen til sine kontakter og venner, såfremt man kjenner vedkommendes mobilnummer.

Har ikke mottakeren opprettet en Phonemail-konto, sendes meldingen automatisk videre til hans eller hennes mobiltelefon. Tjenesten, som har vært under utvikling i omlag halvannet år, vil være gratis for alle brukere.

Den vil fungere på samme måte som andre kjente løsninger innen internettbasert e-post, bortsett fra konseptet rundt bruken av mobilnummer som e-post adresse.

For å kunne opprette en Phonemail-konto må brukeren oppgi sitt mobilnummer, for så å motta en unik PIN-kode på SMS. PÅ denne måten sikres det at brukeren er innehaver av mobilnummeret. I kombinasjon med det nye lovverket mot anonyme mobilabonnement vil Phonemail forsøke å sette en ny standard innen dette markedet.

Muligheten for å opprette fiktive eller falske e-postadresser hos Phonemail vil dermed være små, og Phonemail håper at dette på sikt kan være med på å bekjempe trenden med anonyme og falske adresser e-post adresser som missbrukes til utsendelse av spam, trakassering og annen anonym og uønsket henvendelse.

Til toppen