BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør plass for Internett

Ericssons 20 år gamle eksportsuksess, det digitale svitsjesystemet AXE, tar nå steget inn i Internett-alderen. Iløpet av sommeren begynner Ericsson markedsføringen av AXE som et åpent system for Internett og ATM.

Øystein Kvistad
30. mai 1997 - 12:10

Årsaken til nysatsingen er åpenbar: Ericsson må skjerpre seg om de skal leve videre i et stadig hardere marked, der selskaper som Cisco snart er å finne blant de hardeste konkurrentene.

Helt i det stille har AXE gjennomgått det største hamskiftet siden lanseringen for 20 år siden - fra enkel taleoverføring til støtte for en rekke avanserte kommunikasjonssett. Resultatet er en AXE-løsning pakket med nyheter på både maskin- og programvaresiden. Den nye AXE-en - som fra grunnen av er tilpasset digital kommunikasjon som Internett over TCP/IP, ATM og kommende supperrask datakommunikasjon som ADSL - vil for første gang bli vist fram offentlig under sommerens telekommesser i Singapore (Telecom Asia) og USA (Supercom).

AXE har også tidligere taklet datakommunikasjon, men det har skjedd ved at signalene er blitt konvertert og håndtert som taletelefoni, hvilket er både langsommere og mer kapasitetskrevende enn en rendyrket digital kommunikasjonsløsning.

AXE vil fortsatt hete AXE, men kanskje med "Internet" hektet på i enden, skriver Computer Sweden.

Da AXE ble lansert var det den første digitale telefonsvitsjen på markedet. Men selv om den tok i bruk digital teknikk var den utviklet for å håndtere analog trafikk gjennom å opprette en fast forbindelse mellom to telefoner. I prinsippet gjorde den det samme som den gamle telefondamen på sentralen, bare så uendelig mye raskere. Den nye AXE-en er fra starten av konstruert for dagens digitale (data)trafikk som ikke trenger faste forbindelser. Eksempelvis er det implementert en egen komponent i AXE-en, Internet Access Server, som tar seg av TCP/IP-trafikk i telenettet.

Ericsson har et uttalt mål om å bli en av de ledende leverandørene av Internett-telefoni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.