Gjør som Windows 10: Nå laster Apple automatisk ned macOS Sierra

macOS Sierra blir nå lastet ned automatisk.
macOS Sierra blir nå lastet ned automatisk. (Bilde: Apple)

Da Windows 10 kom fikk Microsoft kritikk for at de uten brukernes samtykke automatisk lastet ned hele Windows 10 til brukere av PC-er med tidligere Windows-versjoner (7 eller 8.1). Nedlastingen på flere gigabyte skjedde i bakgrunnen, og fylte opp diskplass – i tillegg til at enkelte brukere med trege bredbåndsforbindelser eller med månedlige nedlastingskvoter fikk problemer.

Nå melder Computerworld at også Apple har begynt å automatisk laste ned den nyeste macOS-versjonen, macOS 10.12 Sierra.

Oppdateringen vil riktignok ikke installeres automatisk, men den vil naturligvis oppta plass på disken. Etter at Sierra-versjonen av macOS  (tidligere kalt OS X) er lastet ned vil brukeren bli varslet, og bedt om å godkjenne at installasjonen skal starte opp.

En talsperson for Apple sier til Computerworld at automatisk nedlasting tidligere har vært tilgjengelig for all programvare, med unntak av store oppdateringer – som helt nye versjoner av operativsystemet. Fra og med nå er altså dette endret.

Lastes ikke ned hvis du har lite diskplass

Sierra vil bli automatisk lastet ned til Macer med versjon 10.11.5 eller 10.11.6 av macOS. 

Mens Windows-brukere som ikke ønsket å oppgradere til Windows 10 klagde over at den automatiske nedlastingen tok plass, har Apple valgt å ikke laste ned hvis det er lite gjenværende diskplass. Og hvis lagringsplassen fylles opp etter at nedlastingen er gjennomført, vil den bli slettet automatisk hvis brukeren ikke installerer den.

Vårt søsternettsted Tek.no har en gjennomgang av hva som er nytt i macOS Sierra her.

Mange rapporterer om store problemer etter Windows 10-oppdatering »

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen