BEDRIFTSTEKNOLOGI

Glem hjemmesider, lag kontor i 3D-verden

Alle har hjemmesider. Nå etablerer mange bedrifter seg også med 3D-kontorer i "Second Life". Bli med på en rundtur.

15. sep. 2006 - 12:05

I jakten om oppmerksomhet, partnere, arbeidssøkere og ikke minst kunder forsøker stadig flere aktører å benytte andre teknikker enn bare vanlige nettsider. Mange forsøker å bruke sosiale nettverkstjenester, men det mest avanserte er spill-lignende 3D-verdener.

Og Second Life har blitt markedsledere i denne parallelle og 3D-skapte Internett-verdenen.

Linden Labs er heter selskap som utvikler og drifter Second Life. Tittelen på systemet "liv nummer to" er en god beskrivelse. Systemet kan minne om et online-spill der flere hundre tusen spillere vandrer rundt og kommuniserer med hverandre.

- Det er en misforståelse at dette er et spill. Det er også et arbeidsverktøy, sier Aedhmar Hynes, administrerende direktør i Text 100.

Hennes selskap er en av de første selskapene som har etablert seg med et eget avdelingskontor i denne virtuelle verdenen, men de er ikke alene og hun kan fortelle at det er mange store internasjonale IT-selskaper som er i ferd med å etablere seg her.

Hynes jobber i New York og digi.no har fått et intervju og en guidet tur med henne og hennes kollega, Aaron Uhrmaker, gjennom denne virtuelle verdenen.

Klikk her for å bli med digi.no på en rundtur i Second Life.

(Bildet nedenfor viser en kunstutstilling i regi av Creative Commons og er ett av tolv steder vi besøkte på rundturen)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.