Glemsomme mobilbrukere

Glemmer folk mobiltelefonen fordi mobiltelefonen gjør dem glemsomme? En telefon til hittegodskontorene i Bergen og Oslo kan tyde på det...

Glemmer folk mobiltelefonen fordi mobiltelefonen gjør dem glemsomme? En telefon til hittegodskontorene i Bergen og Oslo kan tyde på det...

Londonere glemmer igjen rundt 45 mobiltelefoner på busser, baner og tog hver dag. Det er første gang en gjenstand overgår antallet gjenglemte paraplyer. Også i Oslo og Bergen glemmes det igjen flere mobiler enn paraplyer.

Antallet gjenglemte mobiltelefoner har økt kraftig den siste tiden, ifølge Maureen Beaumont ved London-transportens hittegodskontor. Hun sier til Financial Times at for et par måneder siden ble det glemt igjen omtrent 30 mobiltelefoner om dagen, mens nå er tallet oppe i mellom 40 og 45.

Det ligger nå 4000 forsømte mobiltelefoner og venter på sine eiere i London. Beaumont sier at fordi så mange har forsikret telefonene sine, skaffer de seg en ny svært raskt etter tapet av den forrige.

Etter seks måneder i hittegodskontorets varetekt, blir uavhentede telefoner solgt som et stykk maskinvare.

- Vi tar bare ut SIM-kortet, sier hun.

Politiets hittegodskontor i Oslo opplyser også at mengden gjenglemte mobiltelefoner har økt den siste tiden.

Det glemmes igjen mye flere mobiler enn paraplyer. - Det kan ikke sammenliknes, sier Lisbeth Taraldsen ved hittegodskontoret. - Noen blir hentet. Andre blir liggende i tre måneder før vi ødelegger dem. I Oslo har ikke politiet lov til å selge uavhentede mobiltelefoner, forteller hun til digi.no.

Politiets Hittegodskontor i Bergen opplever også den samme trenden. Der opplyser de at de får inn en mengde mobiltelefoner, og nesten ingen paraplyer. De selger ikke uavhentede telefoner fordi de ofte er sperret av eieren. Foreløpig vet de ikke hva de skal gjøre med disse telefonene.

Til toppen