Gmail for «all» epost

Ny Android app med store forbedringer.

Gmail for «all» epost
Det er sannsynlig at Gmail-appen på Android blir snart mye mer omfattende. Bilde: digi.no

Det ser ut til at Google er i ferd med å gi Gmail på Android en skikkelig overhaling.

Ifølge nettstedet Android Police vil epost-appen som er bygget inn i nye Android Lollipop utgjøre en ganske dramatisk oppgradering.

Først og fremst får appen en full visuell overhaling som passer sammen med det nye designspråket til Android Lollipop, det vil si flatere, med rettere linjer og mer minimalistisk grensesnitt, samt nye, dynamiske animasjoner.

Det mest interessante er imidlertid at Gmail 5.0 (som appen skal hete) gir brukerne tilgang til både Yahoo-epost og Microsofts Outlook.com. Tidligere støttet Gmail-appen bare Googles egen tjeneste, og ville man bruke andre tjenester på Android, måtte man bruke separate apps. I videoen som viser applikasjonen (se under), og som skal stamme fra Google, står det også at flere tjenester enn de to skal støttes.

Oppdatering: Exchange-støtte skal også være på plass i den nye appen.

Det ser ut til at man kan bytte mellom forskjellige epost-adresser ved å sveipe fra venstre til høyre, noe som fremstår som veldig elegant og brukervennlig.

Google har ikke bekreftet appen selv, men siden Android Lollipop skal rulles ut i løpet av de nærmeste ukene, er det rimelig å forvente mer konkret informasjon veldig snart.

Det blir også interessant å se om disse nye funksjonene også kommer til iOS på sikt.

    Les også: