RESULTATERFINANS

God innspurt for IT

Positiv åpning i USA ga sterk avslutning for den norske IT-indeksen som endte opp 0,6 prosent. Børsvinner ble Sensonor som i morgentimene tirsdag leverte tall som overgikk markedets forventninger.

Eirik Flaa
10. mars 1998 - 18:50

IT-indeksen startet svært godt i morgentimene men falt noe tilbake utover tirsdagen. Etter at de amerikanske børsene åpnet positivt, tok IT-indeksen på Oslo Børs mye igjen i innspurten, og endte opp 7,52 poeng, tilsvarende 0,57 prosent. Indeksen ble likevel slått av resten av markedet, og for totalindeksen kunne man notere seg en oppgang på 0,81 prosent.

Tirsdagens vinner ble Sensonor, som til tross for ikke altfor imponerende tall overgikk markedets forventninger. Selskapet leverte et negativt resultat før skatt for året som helhet på 27,5 millioner kroner, men nesten like mye av dette - 27,5 millioner - skyldes nedskrivninger av produksjonsmidler i fjerde kvartal. Sensonor-aksjen la på seg med 3,50 kroner til 25 kroner tirsdag.

Computer Advances Group og SuperOffice gikk også bra tirsdag, og aksjene la på seg med henholdsvis 8,3 og 5,6 prosent. Mer oppsiktsvekkende er imidlertid oppgangen i Merkantildata på 5,1 prosent til 336 kroner.

- Aksjen har jo ligget i dette området lenge. En oppgang på fem prosent behøver ikke bety så mye, sier en analytiker til digi.no.

Også Ask-aksjen la på seg tirsdag, etter oppkjøpsannonseringen av Proxima mandag. Aktiviteten i aksjen var også svært høy og totalt ble det omsatt 872.800 aksjer i selskapet. Ask-aksjen endte på 86,50 kroner - opp én krone fra mandag.

Iterated Systems startet sitt varslede tilbakekjøpsprogram av egne aksjer tirsdag - et prosjekt som er initiert av ledelsens for utenforstående uforståelige tro på underskuddsforetaket. Verken dette eller en resirkulert melding om "nye" teknologier så ut til å friste markedet som til slutt sendte aksjen ned 50 øre til 57 kroner.

Aktiviteten var generelt høy tirsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for til sammen 1,7 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.