God morgen, Rarotonga!

Dette har vært enda en deilig dag med hjemmelaget mat hos papa joy som kun lager mat til salg på søndager. Vannet er utrolig deilig solen stekende og drinkene kjølende. Her kommer de første to ukene på Rarotonga.

Dette har vært enda en deilig dag med hjemmelaget mat hos papa joy som kun lager mat til salg på søndager. Vannet er utrolig deilig solen stekende og drinkene kjølende. Her kommer de første to ukene på Rarotonga.

07-21.10.99 Paradise has been found, alive and hidden deep in the exotic South Pacific!

Monopol kl.0400 er forholdvis uvanlig men når vi får oppleve solen som reiser seg sagte opp fra havet og farger himelen lys rosa er alt Ok. Første uken har vi leid et cottage, så den første tiden må vi bruke til å finne et sted å bo for de neste månedene.Utrolig! igjenom leibilavtale får vi også skaffet oss et hus!

Damen på kontoret kjente en familie som kjente noen som ville leie ut hus. Vi får huset billig (120NZ$ pr.uke) Hagen er kjempestor med utrolige kokos, banan, mango, papaya og avokado trær som strekker seg utover plenen og ender på en gyldenfarget sandstrand FANTASTISK! Noen dager senere flytter vi inn. Innvendig er veggene fulle av oljemalerier som minner på en ulovlig rus fra 60 årene. Etterhvert oppdager vi at i tillegg til hus og hage, har vi fått høner, haner, hunder, katter som egentlig tilhører naboen. Innvendig dyrehage følger også med. Geggoene (salamander) spretter ut fra maleriene når vi dunker på de og det som Richard trodde var en liten fugl som hadde snekket seg inn i stuen, var en stor kakerlakk som tok seg en liten luftetur i stuen når lysene var slått av. Vi legger oss på og i lakener som lugter møllkuler og blir helt enige om at i morgen skal det vaskes-huset har stått ubrukt i 2 år.

Øya må utforskes. Cook Island består av 15 øyer som deler seg i nordre og søndre øyegruppe.

Pallas dagbok

Brynhildur Palina Masdottir Moltzau - eller bare Palla - sa opp jobben sin, overtalte sin mann Richard til å gjøre det samme, og satte seg i oktober på flyet med sine tre barn. Målet var Rarotonga, en liten koselig stillehavsøy. Palla og Richard realiserte en hemmelig drøm mange bærer: Å hoppe av, om ikke annet, så for noen måneder, kanskje seks eller åtte.


Nordre gruppen er gamle koralløyer med få innbyggere. De er lite besøkt p.gr.av avstand og pris. Søndre gr. består av 9 øyer, der er Rarotonga hovedøya her fra kan man besøke de andre øyene med enten fly eller båt, dette skal vi gjøre senere på turen. Rarotonga ligger sør for ekvator og litt øst for den internationale datolinjen slik at vi blir de siste i årtusen feiringen. Bølgene brytes på korallrevene som omkranser øya, innenfor er det turkise laguner og gyldenfargete sandstrender. Rarotonga som er vulkanøy har vakkre fjellformasjoner og jungel på mitten av øya.

Vi setter oss på feil side i bilen og vindusviskerne brukes hippig istedenfor blinklyset, her er det venstrekjøring. Overalt møter vi på smilende brune mennesker som vinker og vi smiler og vinker tilbake.Langs med veien går det skolebarn beirbeinte i blomstrende skoleuniformer, små barn biter seg fast i sine bestemødre/mødre som kjører rundt på skranglete mopeder, inn imellom er det to voksne som deler mopeden den ene kjører den andre spiser mat kjøpt på markedet,med fingrene. Farten går i max 60km. Lastebiler er det mange av og de er fulle av gamle og unge, mat og dyr, alle skravler,smiler,ler. Blomsterkransene som vi trodde var en turistgreie er et vanlig syn på øya. Menn og kvinner går med blomsterkranser på hodet eller en blomst bak øret som faktisk er en del av "hverdagsplagget" et hav av blomster kan plukkes overalt og lugten er som i en parfymefabrikk overvelmende men alikevel akkurat passe. Turen tar kjappe 35 min max.

Her er det mye å finne på golf,surfing,snorkling,dykking,paddling,fjellturer og masse resturanger vi skal spise oss igjenom. Det er to busser der den ene går clockwise og den andre anticlockwise men etter noen oppleveser som at bussen ikke går etter kl.1200 på lørdeger og ikke i det hele tatt på søndeger, bestemer vi oss for videre leie av bil men denne gangen av en privatperson som blir endel rimeligere. Vi ender vår uke med å gå en ølfestival, ungene er med ølen koster kr.4-8 kr. lokalmat spises med fingrene hoftene røres i takt med sydhavsmusikken, solen går ned, vinden puster varm på solbrente skuldrer.

Mer fra Pallas dagbok

01.10 Stopp karusellen, vi vil av!
21.10 God morgen, Rarotonga!
04.11 Paradis-rapport: Elskende par tatt på fersken. Den store gospeldagen
18.11 Øya hvor kvinner voldtar menn
02.12 Piiris polynesiske massasje
16.12 Så tenner vi et lys i dag, vi tenner det for glede
22.12 Jul på Rarotonga
26.12 Først og fryktløst inn i Y2K
02.01 Mia Gundersens grå soloppgang i Stillehavet
Til toppen