RESULTATERFINANS

God vekst med færre årsverk

Konsulentkjempen TietoEnator Norge har tosifret vekst i Norge - med et fall i antall ansatte.

20. okt. 2005 - 10:43

TietoEnator meldte om et godt tredjekvartal, men ikke helt så godt som markedet ventet. Og selskapet forventer svakere vekst i fjerde kvartal. Dermed falt aksjen.

- Vi snakker fremdeles om rundt 10 prosent vekst og margin på ti prosent, men markedet hadde vel forventet høyere vekst og litt sprekere forcast, sier norgessjef i TietoEnator, Per Bakseter.

Han forventer fortsatt fremgang i Norge.

- I Norge har vi en vekst på 12 prosent det siste året. Det er naturligvis god etterspørsel innen olje og gass for tiden, og vi har vunnet viktige kontrakter innen bank. Vi har også en god utvikling innen helse, der det er mye aktivitet på grunn av omorganiseringen til regionsforetak, forteller han.

Selskapet oppgir ikke tall for lønnsomhet per land, bare omsetning. De ni første månedene har de omsatt for 65 millioner euro her til lands, i overkant av en halv milliard kroner.

Det er altså en vekst på 12 prosent. Antall årsverk er 891, med totalt 950 ansatte.

- Antall årsverk har falt med en prosent, så hele veksten kommer av bedre utnyttelsesgrad. Da skjønner du at vi tjener mer penger, sier Bakseter.

Han mener timeprisen på konsulenter er økt noe.

- Det er ingen tvil om at IT-markedet er kommet tilbake, men vi ser det mer på etterspørsel enn noen markant økning av timeprisen, sier han.

TietoEnator er dessuten vel så mye avhengig av salg av løsninger som konsulenttimer, særlig innen bank, helse og energi-markedene. Det er disse sektorene som vokser raskest, mener Bakseter.

Mot det offentlig driver TietoEnator mer tradisjonell konsulentvirksomhet. Bakseter mener det finnes flere prosjekter her, men prisene presses.

- Det er veldig hard konkurranse. Det var mange selskaper som rettet tjenestene mot det offentlige i den vanskelige perioden etter 2001, sier han.

Av TietoEnators virksomhet i Norge mener han bank og forsikring nå står for vel 30 prosent, energi for 20, helse 12-13, offentlig for 12-13, telekom 10 prosent og annen virksomhet for resten. Internasjonalt er teledelen langt større, rundt en tredjedel av selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.