Gode jobbutsikter for IT-jenter

Accenture-sjef Nils Øveraas mener nyutdannede IT-jenter med gode karakterer er garantert jobb.

Accenture-sjef Nils Øveraas mener nyutdannede IT-jenter med gode karakterer er garantert jobb.

Norge opplever et lavmål av søknader fra jenter til IKT-fag, og IT-bransjen gjør nå flere grep for å rekruttere kvinner.

Statistikken fra samordna opptak til høyere utdanning viste i fjor en kvinneandel på bare 9,1 prosent av antall søkere til IKT-fag. Og 31 av 38 børsnoterte IT-selskaper manglet kvinner i den øverste ledelsen.

Med den nye loven som fra januar trådte i kraft om 40 prosent kvinneandel i styrer, har bransjen stor fokus på å få flere jenter til IT-bransjen.

Til dn.no sier Accenture-sjef Nils Øveraas at nyutdannede jenter med gode karakterer er ekstra attraktive og er mer enn hundre prosent sikret jobb.

Accenture skal i løpet av året ansette 150 nye ansatte. Selskapet har mellom 20 til 25 prosent kvinnelige IT-ansatte, men med under ti prosent jenteandel på studiene kan det bli vanskelig for Accenture å opprettholde jenteandelen.

En egen intern gruppe i Accenture kalt «Kvinner velger Accenture» jobbet for å rekruttere flere kvinner inn i lederposisjoner. Nils Øveraas leder selv gruppen.

Også IKT-Norge gjør viktige grep for å holde på jentene, og er nå inne i andre runde av sitt karriereprogram for å skape flere kvinnelige ledere.

    Les også:

I fjor ble det blåst nytt liv i IKT-Norges såkalte Od@-prosjekt som skal gi kvinner et løft på karrierestigen. I

Nå er det 11 kvinnelige IT-talenter som skal drives fram til toppjobber.

Programmet bruker erfarne IT-ledere som mentorer for hvert sitt kvinnelige talent.

Til toppen