Godt nytt for late bloggere

Ny «jazza» versjon gir stort løft for verdens mest populære bloggplattform.

Det populære bloggverktøyet WordPress er nå klar i versjon 2.7 - kodenavn "Coltrane" etter jazz-legenden.
Det populære bloggverktøyet WordPress er nå klar i versjon 2.7 - kodenavn "Coltrane" etter jazz-legenden. (Bilde: Skjermdump)

Ny «jazza» versjon gir stort løft for verdens mest populære bloggplattform.

Friprog-løsningen Wordpress er verdens mest brukte bloggverktøy. Løsningen tilbys både som ferdig gratistjeneste og som programvare brukere kan laste ned og installere selv.

En enkel og brukervennlig installasjonsprosess trekkes av mange frem som grunnen til dens kraftige fremvekst de siste årene, mens andre fremhever et godt utviklermiljø, som tilbyr et hav av tilleggspakker og skreddersøm.

Utviklerne bak den PHP-baserte løsningen har en forkjærlighet for jazz, og de ulike versjonene er alle som én oppkalt etter kjente musikere. Først ut var Miles Davis i førsteversjon.

Nå er WordPress klar i versjon 2.7, denne gang med kodenavn etter John Coltrane.

Notene er fremdeles de samme, men denne gangen kan du selv velge rekkefølgen. Det handler om improvisasjon, akkurat som i jazz, forklarer utviklerteamet.

Det de mener er at brukerne nå kan sette opp sin egen miks av elementer i brukergrensesnittet, altså etter eget ønske. Fjern det du ikke liker, eller endre rekkefølgen.

En annen nyhet er muligheten for å feste saker. Uavhengig av innleggets publiseringsdato vil et festet innlegg ligger øverst, mens nyere saker listes fortløpende under.

Viktigst, og trolig den nyheten som vil glede fleste WordPress-brukere, er den nye funksjonen for oppdatering av programvaren til ny versjon.

Heretter skal nemlig oppgraderingene kunne gjøres mye enklere enn tidligere. Et enkelt tastetrykk skal være nok. Hvis du da ikke har gjort omfattende skreddersøm, vel å merke.

WordPress forklarer mer om den nye versjonen i dette videoklippet:

Her kan du laste ned WordPress 2.7.

Til toppen