GOOGLE CHROME

Google Chrome når ny milliard-milepæl

Mange har tatt i bruk Chrome på pc-en eller mobile enheter. Men tallene til Google antyder at mange også benytter nettleseren på mer enn bare én enhet.
Mange har tatt i bruk Chrome på pc-en eller mobile enheter. Men tallene til Google antyder at mange også benytter nettleseren på mer enn bare én enhet. Bilde: Colourbox, Google. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2016 - 11:12

Google kunngjorde i går, under selskapets Chrome Dev Summit, at antallet aktive installasjoner av selskapet Chrome-nettleser nå har passert 2 milliarder. Dette skriver blant annet TechCrunch.

Google har også tidligere gått ut med høye tall om Chrome-bruken, men da har det vært snakk om brukertall. Blant annet skal selskapet i april i år ha oppgitt at Chrome har mer enn 1 milliard brukere.

Leste du denne? Microsoft-svindlere får hjelp av glemt Chrome-feil

Men ikke doblet

Nå er det ikke slik at Chrome-bruken har blitt doblet på seks måneder. De to tallene handler ikke om det samme.

Mange mennesker bruker mer enn bare én enhet, og mange bruker Chrome på flere av disse enhetene. Men det er fortsatt den samme brukeren.

Det er vanskelig å si noe om hvorvidt tallene for Chrome er høyere enn for andre nettlesere. Også i Norge er Chrome mye brukt, men ifølge TNS Gallup er har mobilutgaven av Apple Safari alene nesten like høy andel som Chrome totalt i Norge. Totalt sett, inkludert Mac-utgaven, er Safari den mest brukte nettleseren i Norge.

Både Chrome og Safari vinner mye på at svært mye av websurfing i dag skjer med smartmobiler eller nettbrett, hvor leverandørene av disse nettleserne også har de markedsledende operativsystemene.

Les også: HTTPS ikke er sikkert nok alene. Her ser du hvorfor (Digi Ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.