VIDEOKONFERANSE

Google Hangouts Meet med etterlengtet funksjonalitet

Ruller ut støtte for støykansellering og mange flere samtidige videostrømmer.

Google Meet med 16 samtidige videostrømmer. Bildet er litt beskåret i nederkant. I virkeligheten vises også de nederste videostrømmene på vanlig måte.
Google Meet med 16 samtidige videostrømmer. Bildet er litt beskåret i nederkant. I virkeligheten vises også de nederste videostrømmene på vanlig måte. Skjermbilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 2020 - 13:26

I likhet med mange andre tjenester for videomøter, har bruken av Google Meet (som inntil nylig het Google Hangout Meet) økt kraftig denne våren på grunn av sosial distansering og utstrakt bruk av hjemmekontor. Tjenesten er en del av Googles G Suite.

Google Meet har til nå hatt relativt enkel funksjonalitet, også når man inkluderer de avanserte funksjonene, som inkluderer opptil 250 møtedeltakere, livestrømming til 100.000 brukere i samme domene, samt mulighet for å ta opp samtalene og lagre dem i Google Drive. 

I går begynte Google å rulle ut fire nye funksjoner eller egenskaper som mange brukere skal ha etterspurt.

Passnøklene legger til rette for passordenes død, og nå melder Google om stor milepæl.
Les også

Google: Brukere har kastet seg over det nye alternativet til passord

Kraftig utvidet rutenett

Fram til nå har det i Google Meet bare vært mulig å se video av fire deltakere om gangen i et rutenett, i tillegg til noen frimerkestore videostrømmer i sidefeltet. Typisk vises de fire deltakerne som sist snakket. Nå er dette utvidet til 16 samtidige videostrømmer i rutenettet, som vist i bildet i toppen av saken. 

I Meet er det mulig for deltakere å gjøre presentasjoner. Til nå har brukerne kunnet velge mellom å dele hele skjermen eller ett enkelt vindu. Nå er det også mulig å dele innholdet i en enkelt fane i Chrome. Det er uklart om dette også fungerer i andre nettlesere. 

Ved hjelp av kunstig intelligens kan Meet nå gjøre videoene av enkeltdeltakere lysere dersom deltakerne sitter i litt mørke omgivelser, som vist i videoen nedenfor. I første omgang fungerer dette bare med deltakere som bruker mobiltelefonen, men det skal senere også bli tilgjengelig for brukere av webutgaven.

Støykansellering bare for noen

Selv om deltakerne i videomøter ofte kan sette seg slik at det er få synlige forstyrrelser i bakgrunnen, kan det ofte være vanskelig å unngå bakgrunnsstøy. 

Google Meet skal nå få innebygd støykansellering, noe som riktignok bare tilbys brukere med abonnement på G Suite Enterprise eller G Suite Enterprise for Education. Dette skal kunne filtrere ut bakgrunnsstøy, både jevne lyder og mer ujevne, slik som bjeffing fra hunder og tastaturstøy. 

Støykanselleringen skal i løpet av noen uker bli rullet ut til webbrukerne av Google Meet. Senere vil det også bli støttet av mobilappene.

Open AI ser ut til å gå etter Googles kjernevirksomhet med en kommende søkefunksjon.
Les også

Medier: Open AI tar opp kampen med Google

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.