Google dobler gatebilder i Norge

- Nå kommer resten, sier norgessjef Jan Grønbech.

Google utvider nå Street View-dekningen i Norge med bilder fra hele landet.
Google utvider nå Street View-dekningen i Norge med bilder fra hele landet. (Bilde: Marius Jørgenrud)

- Nå kommer resten, sier norgessjef Jan Grønbech.

Googles biler med kamerarigg og lasermålere på taket begynte å rulle gatelangs i Norge på vårparten i fjor.

De knipset flere hundre millioner bilder, som første gang ble lansert i karttjenesten Street View i februar, da med dekning i Sør-Norge og noen av landets største byer.

Siden har arbeidet fortsatt, og nå er Google klar med en solid oppdatering.

- I fjor på denne tiden hadde vi bare dekket deler av Sør-Norge. Nå kommer resten. Denne uken har vi lagt til 86 prosent med data, sier Googles norgessjef Jan Grønbech.

Klar med flere gatebilder: Google Norge-sjef Jan Grønbech.
Klar med flere gatebilder: Google Norge-sjef Jan Grønbech. Bilde: Marius Jørgenrud

Dekningen inkluderer riksveier og veier med betydelig bebyggelse gjennom hele vårt langstrakte land, fra Finnmark i nord og helt ned til sørkysten.

Fabian Stang grep inn

I tillegg kommer bilder fra sykkelturen Google gjennomførte i Nordmarka i Oslo tidligere i sommer. Slottsparken og Vigelandsparken er også med i oppdateringen som rulles ut i disse dager.

- Det er opphavsrett forbundet med å ta bilder fra Vigelandsparken, men vi fikk spesialtillatelse fra ordfører Fabian Stang. Han grep inn og gjorde det mulig, sier Grønbech, som forsikrer at dekningen skal ytterligere forbedres.

- Vi mangler blant annet et område i Fredrikstad hvor det er noen fantatiske helleristninger. Der må vi sykle forbi å knipse bilder. Det hadde vært morsomt å få til, sier han.

Enda mindre fremkommelige deler av landet kan også bli dekket. Kanskje blir det aktuelt med bilder fra vidda eller noen av Norges vakre isbreer? Det skal i hvert fall ikke stå på kjøretøyet.

- Vi skal kjøre scooter også, avslører Grønbech.

    Les også:

Til toppen