Google Earth lar deg nå måle avstander og arealer

Ny og nyttig funksjon på plass.

Google Earth lar deg nå måle avstander og arealer
(Foto: Skjermdump, digi.no)

Ny og nyttig funksjon på plass.

Google Earth er allerede et både nyttig og fascinerende redskap som lar deg studere Jorden og dens geografi på en relativt intuitiv måte. Nå har tjenesten fått en ny og potensielt svært matnyttig funksjon, nemlig avstandsmåling. Det kan man lese på den offisielle Google-bloggen.

  Foto: Skjermdump, digi.no

Den nye funksjonen dukker opp som et «linjal-ikon» og fungerer ved at man simpelthen velger et punkt på kartet og drar ut en linje som gir deg avstanden fortløpende. Man kan sette velge nye punkter underveis, og få den totale avstanden underveis.

Måler også arealer

I tillegg til avstander lar funksjonen deg også måle arealer ved at man simpelthen kan tegne linjer rundt en bygning eller område og velge å «lukke» formen når man kommer tilbake til utgangspunktet. Da vil antall kvadratmeter og kvadratfot automatisk vises i et vindu på skjermen.

Som Google selv opplyser på støttesidene er ikke verktøyet nødvendigvis 100 prosent nøyaktig, og det tar heller ikke høydeforskjeller i betraktning. Det er altså hovedsaklig luftavstander som måles.

Ifølge Google har funksjonen vært en av de mest etterspurte funksjonen til Google Earth den siste tiden. Den er allerede tilgjengelig i nettutgaven av tjenesten i Chrome-nettleseren, og Android-utgaven kommer i løpet av uken. IOS-versjonen skal visstnok komme litt senere, men Google har ennå ikke spesifisert akkurat når.

Les også: Google åpnet første nettskyregion i Norden »

Kommentarer (9)

Kommentarer (9)
Til toppen