ALPHABET

Google-eieren bekrefter masseoppsigelsene

12.000 ansatte mister jobben i Alphabet.

Alphabet-sjef Sundar Pichai hadde tunge nyheter å dele med mange ansatte fredag denne uken. Bildet er fra et Google-arrangement i India i desember 2022.
Alphabet-sjef Sundar Pichai hadde tunge nyheter å dele med mange ansatte fredag denne uken. Bildet er fra et Google-arrangement i India i desember 2022. Foto: AP Photo/Manish Swarup
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. jan. 2023 - 17:25

Alphabet har i et dokument til amerikanske myndigheter oppgitt at selskapet skal redusere arbeidsstyrken med 12.000 ansatte. Det er ikke oppgitt hvordan disse stillingene er fordelt på Alphabets datterselskaper, inkludert Google, eller i hvilke land som er berørt, bortsett fra USA. 

I dokumentet opplyses det at de ansatte i USA som er berørt av oppsigelsene, har blitt varslet per e-post. I andre land, som har andre lover og praksiser for hvordan oppsigelser skal gjennomføres, vil dette ta lengre tid. 

I dokumentet skriver Alphabet-sjef Sundar Pichai at selskapet i perioder har sett dramatisk vekst de to siste årene. 

– For å matche og gir næring til denne veksten, har vi ansatt for en annen økonomisk virkelighet enn den som møter oss i dag, skriver Pichai.

Alphabet oppgir at de ansatte i USA som nå blir oppsikt, vil få lønn i minst 60 dager. I andre land gjelder lokale regler og avtaler. 

Oppsigelsene til Alphabet skjer bare to dager etter at Microsoft kunngjorde oppsigelse av 10.000 ansatte.

Hackere har slått til mot Easypark, som også ble rammet i fjor. P-appen har mange millioner brukere. Nå mottar flere phishing-forsøk. Vår illustrasjon er basert på en eldre versjon av appen.
Les også

Easypark er hacket igjen – kundedata er stjålet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.