BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google forsøker å temme e-posten

Gmail på en helt ny måte.

Google Inbox-appen skal presentere e-post på en helt ny måte. Gmail-teamet skal ha brukt flere år på å utvikle konseptet. Men appen kommer som et alternativ, ikke en erstatning, til dagens Gmail-app.
Google Inbox-appen skal presentere e-post på en helt ny måte. Gmail-teamet skal ha brukt flere år på å utvikle konseptet. Men appen kommer som et alternativ, ikke en erstatning, til dagens Gmail-app. Bilde: Google YouTube-video
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. okt. 2014 - 10:00

Google Gmail-team avduket i går en helt ny app til Android og iOS som kalles for Inbox. Den skal gi tilgang til brukerens Gmail-data og påminnelser, men presentere dem på det som forhåpentligvis er en smartere måte – spesielt for brukere som mottar mye e-post via Gmail.

Appen kan lastes ned allerede, men for å ta den i bruk må man ha en invitasjon. Det kan man få av andre Inbox-brukere eller ved å følge instruksjonene i dette blogginnlegget.

Siden heller ikke vi har fått noen invitasjon ennå, vet vi så langt ikke så mye om hvordan Inbox fungerer. I kunngjøringen fra Google trekkes det dog fram noen hovedpunkter.

Det ene er Bundles, som bygger på og utvider kategoriene som ble innført i Gmail i for. De skal gjøre det enklere å håndtere all e-post av samme type på en gang. For eksempel skal alle kvitteringene man mottar kunne samles, eller alle meldinger fra banker. Det skal gjøre det raskere for brukeren å skumme gjennom dem og å vifte dem ut av veien. Inbox skal kunne tilpasse seg ønskene til brukeren på dette området

Highlights skal kunne trekke ut nøkkelinformasjon fra viktige meldinger og gi brukeren umiddelbar oversikt over dette. Informasjonen kan omfatte reiseruter for flyturer man har bestilt, informasjon om begivenheter, samt bilder og dokumenter som har blitt sendt av venner og familie.

I tillegg til e-post, kan brukeren selv legge til egne påminnelser («Reminders»), for eksempel at man må huske å bestille kinobilletter eller service på bilen. Man kan også velge å bli påminnet om ting litt senere, når det kanskje passer bedre.

Både e-post og påminnelsene kan bli automatisk utvidet med informasjon som hentes fra weben, slik som oppdatert flightstatus, telefonnummeret til kinoen, åpningstidene til bilverkstedet eller et kart over veien til restauranten hvor man har reservert bord.

I alle fall The Verge ser ut til å ha fått testet Inbox allerede før det ble avduket i går. I begge omtalene blir Inbox omtalt som en slags Google Now for e-posten – selv om Google Now egentlig utnytter innholdet i e-post via Gmail allerede, for eksempel varsling om pakker som er underveis.

Med tjenester som Google Wave i bakhodet, er vi umiddelbart litt skeptiske til nyheter fra Google som forsøker å gjøre veldig store endringer på en gang. Da har det ofte endt opp med at brukerne ikke har forstått konseptet og det hele renner ut i sanden. Nå har vi ikke fått test Inbox ennå. Men appen ser ut til å bygge på funksjonalitet som allerede er veltestet og mye brukt. Det er dermed ikke gitt at de kan kombineres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.