Google gir bort 17000 brett

Doneres til New Yorks orkanofre. Gir også bort Raspberry Pi-maskiner.

Google gir bort 17000 brett
Googles styreformann Eric Schmidt fra lanseringen av nettbrettet Nexus 7 ifjor høst. Bilde: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press

Google donerer 17.000 nettbrett av typen Nexus 7 til ofre etter orkanen Sandy i New York.

Det kunngjorde delstatens guvernør Andrew Cuomo tirsdag i anledning ettårsmarkeringen av orkanens ødeleggelser, melder nettstedet Engadget.

Gaven har en oppgitt verdi på 2,7 millioner dollar, og vil ifølge en pressemelding komme biblioteker, eldresentre, forretninger og samfunnshus til gode.

Mange innbyggere og institusjoner skal fremdeles være preget av det guvernøren kaller den verste naturkatastrofen i delstatens historie. I prosessen med å bygge seg opp igjen kan Google og andre selskapers generøsitet utgjøre en stor forskjell, mener Cuomo.

Gir bort miniatyr-pcer

I en annen kunngjøring tirsdag sa Googles styreformann Eric Schmidt at søkegiganten gir bort 5.000 Raspberry Pi-maskiner til bruk av 25.000 japanske studenter.

Miniatyr-datamaskinen på størrelse med et kredittkort vil komme godt med i undervisningen, mener Schmidt, som for tiden er på besøk i Tokyo.

– Japans matematikk- og naturfagutdanning kan misunnes av hele verden, men de lider av en mangel på dyktige unge informatikere. Sannheten er at du ikke kan lage god maskinvare uten god programvare. Og god programvare får du ikke uten gode utviklere, skriver han i en melding.

    Les også:

Les mer om: