TELEKOM

Google gjør Gmail til Skype-konkurrent

Ring til telefoner rett fra nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2010 - 09:27

Google har lenge tilbudt tjenesten Google Voice, som gjør det mulig for brukere av tjenesten å ringe andre brukere av tjenesten, enten via pc-en eller en mobilapplikasjon.

I går kunngjorde Google at selskapet har lansert en tjeneste som gjør det mulig å ringe også fasttelefoner og mobiltelefoner. Dette skal kunne gjøres fra nettleseren ved å benytte Googles Gmail-tjeneste. Dersom man også har registrert seg som bruker av Google Voice, kan man også motta telefonsamtaler i Gmail.

Løsningen er ikke kun basert på webstandarder, så det er nødvendig å installere en plugin for å få det til å virke. Denne er tilgjengelig til Windows, Mac og Linux.

Dette betyr at Google på mange måter tilbyr en tilsvarende tjeneste som blant annet Skype. Google lover billige ringepriser, også til utlandet.

Med den nye Gmail-integrerte tjenesten kan man ringe til vilkårlige numre, til Gmail-kontaktene eller ved å klikke på telefon nummer oppgitt på websider. <i>Bilde: Google</i>
Med den nye Gmail-integrerte tjenesten kan man ringe til vilkårlige numre, til Gmail-kontaktene eller ved å klikke på telefon nummer oppgitt på websider. Bilde: Google

Dessverre er verken Google Voice eller den nye, Gmail-tilknyttede ringetjenesten tilgjengelig i Norge ennå. Google skriver i kunngjøring av den nyeste tjenesten at den nå gjøres tilgjengelig for USA-baserte brukere. Det loves dog at tjenesten skal gjøres bredere tilgjengelig, men det oppgis ikke på hvilke områder eller noe tidspunkt for dette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.