Google-gründere verdt 198 milliarder kroner

Eric Schmidt, Larry Page og Sergey Brin, grunnleggerne av Google er tilsammen verdt 198 milliarder kroner.

PC World har satt sammen listen av de 50 viktigste VIP-ene på nettet. Nettstedet skriver at de har valgt blant entreprenører, bloggere, sjefer og genier som alle er med på å forme måten vi bruker nettet på.

Helt på topp i kåringen kommer Eric Schmidt, Larry Page og Sergey Brin, grunnleggerne av Google. De tre er tilsammen verdt 198 milliarder kroner. Googles oppkjøp av YouTube er nok et steg mot Googles totale dominans av nettet.

På andreplass kommer Apple-sjefen Steve jobs, som er høyt oppe på listen av flere grunner. Han har popularisert lovlig nedlasting av musikk, TV og film, han oppfordret til å selge musikk uten kopibeskyttelse, og han har iPhone på gang, en telefon som kanskje kan få eierne til å surfe på nettet med mobilen.

Tredjeplassen innehas av Bram Cohen, oppfinneren av BitTorrent. Cohen er matte- og programmeringsgeniet som laget BitTorrent, teknologen som i dag flytter mer enn en tredjedel av all internettrafikken. BitTorrent har lenge vært de ulovlige fildelernes verktøy, nå er det i ferd med å bli stuerent, med lovlige nedlastinger.

På fjerdeplass finner man MIke Morhaine, sjefen for spillutvikleren Blizzard Entertainment. Blizzard står bak World og Warcraft, onlinespillet med åtte millioner spillere og en årlig inntekt på 9 milliarder kroner.

Femteplass innehas av Jimmy Wales, grunnleggeren av internettoppslagsverket Wikipedia.

DVD-Jon er også blant de mektigste på nettet, og er den 18. viktigste personen på Internett.

Les resten av listen her:

Til toppen