RESULTATERFINANS

Google investerer tungt i SpaceX

Bidrar til utvikling av satellittsvermen.

Oppskytningskontrollen til SpaceX ved Cape Canaveral, Florida, under en simulert oppskytning i 2012.
Oppskytningskontrollen til SpaceX ved Cape Canaveral, Florida, under en simulert oppskytning i 2012. Bilde: SpaceX
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 2015 - 09:52

SpaceX, romfartsselskapet som Tesla Motors-sjef Elon Musk grunnla i 2002, kunngjorde i går at Google og Fidelity Investment til sammen har investert en milliard dollar i selskapet.

Samlet har de to nye investorene en eierandel på i underkant av ti prosent av SpaceX, som nå verdsettes til 10 milliarder dollar.

Selskapet opplyser at tilskuddet vil bli brukt til ytterligere innovasjon innen områdene romtransport, gjenbruk og satellittproduksjon.

Som digi.no skrev om tidligere denne uken, planlegger SpaceX å bygge en hel sverm av mikrosatellitter som skal kunne gi internett-tilgang over det meste av kloden. Det er ventet at dette vil koste omtrent ti milliarder dollar å bygge ut.

Fortsatt i luften

Det som er litt spesielt med investeringen til Google, er at et slikt satellitt-nettverk vil være en konkurrent til selskapets eget ballongprosjekt, Project Loon, i tillegg til Google-eide droneprodusenten Titan Aerospace.

Dette er ikke prosjekter som Google nå planlegger å legge på hylla, for så sent som i forrige uke sendte selskapet et brev til FCC, det amerikanske teletilsynet, hvor selskapet argumenterer for at frekvensområder som FCC nå har begynt å se nærmere på, fra 24 til 43,5 GHz, kan være godt egnet for trådløst bredbånd levert fra luftbårne plattformer.

Ifølge Wall Street Journal, som omtaler brevet, har slike frekvensområder tidligere blitt ansett som uegnet for mobile tjenester, men i oktober i fjor kunngjorde FCC at nye teknologier utfordrer denne antakelsen og har potensial til å gi dramatisk økte bredbåndshastigheter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.