AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper mystisk selskap

Vil også søkegiganten designe egne databrikker?

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. apr. 2010 - 10:33

Google har ifølge nettstedet PEHub bekreftet at det har kjøpt Agnilux, et relativt ferskt selskap som så langt har forsøkt å unngå medienes søkelys så godt det har latt seg gjøre.

Ifølge en artikkel i NYTimes.com fra februar i år, skal Agnilux blant annet ha flere ansatte som tidligere har jobbet for PA Semi og Apple. Sistnevnte kjøpte PA Semi i 2008, for å kunne lage slikt som A4-brikken, som sitter i iPad.

Agnilux' personale inkluderer også folk som tidligere har vært ansatt hos enten TiVo eller Cisco.

Grunnlegger av Agnilux er Amarjit Gill, som antas å være den samme Gill som var sjef for salg og forretningsutvikling hos PA Semi.

Agnilux' nettsted skal nå ha blitt stengt, men Googles egen cache-løsning forteller at det lå svært lite informasjon på dette nettstedet.

Det eneste konkrete som fortelles, er at selskapet er lokalisert i San Jose, California, og at navnet er sammensatt av ordene «agni», som betyr «ild» på sanskrit, og «lux», som er betyr «lys» på latin.

Cnet News og flere andre i amerikansk presse mener likevel å vite at det dreier seg om et selskap som designer databrikker. LinkedIn-profilen til Amarjit Gill forteller at selskapet er bransjen for produksjon av elektronikk.

En tidligere PA Semi-ansatt skal dessuten ha fortalt NYTimes.com at selskapet jobber med en eller annen form for server, og at det skal ha en avtale med Cisco.

Google har altså bekreftet oppkjøpet, men har ikke sagt noe om verken betingelser eller hensikten. Søkegiganten har dog tidligere sagt at tiden er inne for å gjøre oppkjøp, og kjøpet av Agnilux er da heller ikke det første som søkegiganten har gjort i år. On2 og Episodic er blant de nylige oppkjøpene til Google.

Hva skal så Google med et brikkedesign-selskap som har programvareutviklere hentet fra blant annet TiVo? Sett i sammenheng med de øvrige, nevnte oppkjøpene kan det tyde på at Google vil satse tungt på webbasert video og tv i tiden framover.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.