RESULTATERFINANS

Google kjøper sitt første hovedkvarter

Susan Wojcicki leide ut sin garasje til to unge Stanford-studenter. Det ble hun ganske rik på.

2. okt. 2006 - 11:40

Flere av de største selskapene i IT-bransjen, blant annet HP og Apple, har blitt startet i garasjer for å spare penger.

I 1998 leide Susan Wojcicki ut sin garasje og hus til to unge Stanford-studenter som skulle starte opp. Sergey Brin og Larry Page brukte garasjen som kontor og huset til å sove - og ikke minst feste i. Wojcicki har tidligere fortalt at hun mente de rotet for mye og hadde alt for mange mennesker på fest.

Wojcicki kunne blitt ekstremt rik hvis de to Google-gründerne hadde gått på hennes første tilbud: Lave 1500 dollar i leie i måneden mot en andel av selskapet de hadde startet, men de to gründerne sa klokelig nok nei og betalte 1700 dollar i stedet.

Nå har likevel Wojcicki blitt ekstremt rik, for hun ble fort ansatt i selskapet og er i dag "Vice President of Product Management" med blant annet produktansvaret for AdSense, søkeord-systemet som har gjort Google søkrike. Med sin tidlige ansettelse har nok Wojcicki blitt svært rik på opsjoner. De to gründerne er nå verd 14 milliarder dollar - hver.

I tillegg tjener hun en slant på at Google nå kjøper sitt første hovedkvarter av henne for en ukjent sum.

Huset var 176 kvadratmeter. I dag har Google et hovedkvart 10 kilometer lengre syd i Silicon Valley som er på 93.000 kvadratmeter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.