AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper svensk vind

Skal drive datasenter.

Googe skal kjøpe svensk vind for å drive sitt finske datasenter. Bildet er fra Brahehus vindpark, utenfor Jönköpings.
Googe skal kjøpe svensk vind for å drive sitt finske datasenter. Bildet er fra Brahehus vindpark, utenfor Jönköpings. Bilde: O2
5. juni 2013 - 08:49

Googles datasenter i finske Hamina vil bli drevet av strøm fra den svenske vindparken Maevaara i Norrbotten. Den amerikanske IT-giganten har forpliktet seg til å kjøpe strøm fra vindparken de neste ti årene, noe som har muliggjort at vind-selskapet O2 får finansiert utbyggingen.

Prosjektet Google skal kjøpe fra vil få ha 24 vindturbiner med en kapasitet på 72 MW når det står endelig ferdig i 2015. Byggingen begynner om få måneder, opplyser O2 i en pressemelding.

– Som et CO2-nøytralt selskap leter vi alltid etter nye måter å øke andelen fornybar energi, sier Urs Hoelzle. Han har ansvar for Googles tekniske infrastruktur, deriblant utbyggingen av datasentre rundt om i verden.

– Denne langsiktige avtalen, som er vår fjerde globalt sett, innebærer at vi kan drive vårt finske datasenter mer ren kraft og samtidig tilføre vindkraftkapasitet til det europeiske el-nettet, sier Hoelzle.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.