Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper webvideo-selskap

Får dermed tilgang til kringkastingsteknologi for pc og mobil.

Fredag i forrige uke ble det kjent at Google kjøper Episodic, et selskap som tilbyr en plattform for kringkasting av direktesendt video og on-demand-video til weben eller enheter med støtte for webinnhold. Plattformen inkluderer løsninger for streaming, måling og inntjening av videoinnholdet.

Kunngjøringen ble gjort i et blogginnlegg skrevet av Episodic-gründerne Noam Lovinsky og Matias Cudic.

I blogginnlegget går det fram at de to selskapene har visjoner om nettbasert video som utfyller hverandre, og at selskapene ser et stort, felles potensial innen denne typen teknologi.

På mobilsiden ser det ut til at Episodic har fokusert mest på iPhone, men det loves også eksisterende eller kommende støtte for BlackBerry, Android og Symbian. Teknologien tilpasser seg automatisk den tilgjengelige båndbredden til den enkelte enhet, slik at avspillingen av skal kunne skje uten hakking.

Googles videosatsning så langt har for det meste dreid seg om YouTube. Det er uklart hvordan selskapet vil ta i bruk og tilby Episodics teknologier, men det går klart fram av blogginnlegget at dagens kunder av Episodics løsninger og tjenester ikke vil merke noen umiddelbar endring i kundeforholdet.

Tidligere i år avsluttet Google oppkjøpet av videocodec-selskapet On2, men selskapet har ennå ikke sagt stort om hvilke planer det har for On2-teknologiene, men trolig kan de i alle fall brukes sammen med løsningene som Episodic har utviklet.

    Les også: