BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google lanserer digital lommebok

Testperioden er over for NFC-baserte Google Wallet.

Google Wallet-løsningen kan benyttes sammen med blant annet MasterCards PayPass-terminaler.
Google Wallet-løsningen kan benyttes sammen med blant annet MasterCards PayPass-terminaler. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. sep. 2011 - 07:51

Google kunngjorde denne uken at selskapet digitale lommebok, Google Wallet, nå er offisielt lansert. Selskapet demonstrerte teknologien i mai i år og har senere gjennomført felttesting i enkelte amerikanske byer.

Google Wallet gjør det mulig å betale for tjenester og varer ved hjelp av smartmobilen. I første omgang gjelder dette bare Nexus S 4G-mobiler levert av mobiloperatøren Sprint. Løsningen tar i bruk NFC-teknologien (Near Field Communication), som har eksistert i en årrekke, men som først nå ser ut til å bli utbredt. Blant annet har Nokia kunngjort at alle framtide smartmobiler fra selskapet vil ha støtte for NFC.

Google Wallet kan foreløpig knyttes til et MasterCard fra Citi eller Google Prepaid Card. Men ifølge Google har Visa, Discover og American Express nå gjort tilgjengelige sine respektive NFC-spesifikasjoner, noe som gjør at støtte for disse potensielt kan legges til i framtidige utgaver av Wallet-tjenesten.

Google har foreløpig ikke sagt noe om tidsplanen for å gjøre Wallet tilgjengelig for andre mobiler eller for mobilbrukere i andre land.

Betalingen utføres ved hjelp av Google Wallet-applikasjonen på mobilen.
Betalingen utføres ved hjelp av Google Wallet-applikasjonen på mobilen. Bilde: Google

Google Wallet skal kunne brukes hos forhandlere med en betalingsterminal som enten støtter Google SingleTap eller MasterCard PayPass. Globalt finnes det over 300 000 forhandlere med kompatible betalingsterminaler, ifølge First Data, selskapet som står for selve betalingstransaksjonene i Google Wallet-tjenesten. Dette inkluderer også blant annet drosjer og brusautomater. En oversikt finnes her. Android-brukere kan dessuten få oversikt over forhandlere som støtter MasterCard PayPass ved å benytte denne applikasjonen. Den finner ingen forhandlere med en slik terminal i Norden.

Google Wallet skal også være integrert med Google Offers, som tilbyr digitale rabattkuponger. Google ser for seg at også slikt som lojalitetskort, gavekort, resepter, ombordstigningskort, billetter og nøkler, for eksempel til hotellrom, vil kunne integreres med Google Wallet i framtiden.

Videoen nedenfor viser en som er klar til å erstatte sin overfylte lommebok med det som skal være en løsning som er enklere å håndtere.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.