Google liker Like.com

Kjøper visuell søketjeneste.

Visuelt klessøk i Like.com.
Visuelt klessøk i Like.com.

Kjøper visuell søketjeneste.

Etter en uke med ubekreftede meldinger, kunngjorde den visuelle søketjenesten Like.com på fredag at den er blitt kjøpt av Google.

Det er ikke offentliggjort hva Google har betalt for søketjenesten, men ifølge TechCrunch kan det dreie seg omkring 100 millioner dollar.

– Vi er tilfredse og begeistret over å ønske Like.com til Google, hvor de vil jobbe med vårt kommersielle team, sier en talsperson i Google til eWeek.

– Mens Like.com vil operere sine nettsteder separat på kort sikt, er vi begeistret over teknologien de har bygget og domeneekspertisen de vil ta med seg til Google etter hver som vi fortsetter å bygge flotte e-handelsopplevelser for brukere, annonsører og partnere, sier Googles talsperson.

Like.com ble tidligere drevet av selskapet Riya, som Google vurderte å kjøpe allerede i 2005, men vendte tommelen ned. Riya jobbet da med teknologier for blant annet ansiktsgjenkjenning. Riya ble lagt ned i 2009, men gjenoppstod snart som Like.com og hadde nå fokus på e-handel basert på Riyas kjerneteknologi som gjør det mulig for brukerne å søke visuelt etter bilder som ligner på hverandre.

Noe av den opprinnelige tankegangen var at brukerne kunne velge et bilde av for eksempel en person og deretter bruke teknologien til å finne ut hva slags sko eller klokke vedkommende har på seg, ved å bruke bildegjenkjenningsteknologier.

    Les også:

Til toppen