Google Maps for iOS er helt i det blå

Skal ha blitt svært overrasket over Apple avgjørelse.

Google Maps for iOS er helt i det blå
Bilde:

Etter Apple ikke helt vellykkede lansering av Apple Maps i iOS 6, har mange håpet på at Google skulle komme som en reddende engel, i alle fall inntil Apple får kvalitetssikret sitt eget produkt. Men det er høyst usikkert når dette vil skje. Årsaken er at Google angivelig skal ha blitt tatt på sengen da Apple i sommer kunngjorde at iOS 6 skulle leveres med kartinnhold fra andre enn Google. På dette tidspunktet skal det fortsatt ha gjenstått et år av kartavtalen mellom de to selskapene. Dette forteller flere kilder til The Verge.

Når – eller i verste fall – om det kommer en Google Maps-applikasjon til iOS, er svært uklart. Googles styreformann, Eric Schmidt, sa noe om dette under et møte i Japan og ble sitert av både Reuters og Bloomberg.

– Vi mener at de ville ha vært bedre om de [Apple, red. anm.] hadde beholdt vårt. Men hva vet vel jeg. Hva skulle vi ha gjort, tvunget dem til ikke å skifte mening? Det er opp til dem, sa Schmidt ifølge Reuters.

Han skal også ha sagt at Google og Apple kommuniserer hele tiden, på alle nivåer. Men han legger til at avgjørelsen om hvorvidt Google Maps blir akseptert som en applikasjon i Apple App Store er det Apple alene som tar.

– Vi har ikke gjort noe ennå, sa Schmidt, ifølge Reuters.

Eric Schmidt, styreformann i Google, holder kortene temmelig tett om framtiden til Google Maps på iOS.
Eric Schmidt, styreformann i Google, holder kortene temmelig tett om framtiden til Google Maps på iOS. Bilde: Sean Gallup/Getty Images/All Over Press

Omtrent det samme sitatet har også Bloomberg:

– Vi har ikke gjort noe ennå med Google Maps.

Hva Schmidt her mener med «noe» («anything»), er uklart. I verste fall kan det bety at Google ikke startet på å lage en Google Maps-applikasjon for iOS ennå. Men mer sannsynlig betyr det at applikasjonen ennå ikke har blitt sendt til godkjenning.

Uansett strider uttalelsen mot tidligere rykter om at Google allerede har levert applikasjonen for godkjenning av Apple.

Til The Verge sier derimot de ikke navngitte kildene at Google skal ha kastet seg rundt allerede i sommer for å begynne å lage en Google Maps-applikasjon for iOS, men at denne fortsatt er ufullstendig og ikke vil bli klar for levering på flere måneder.

Nå er ikke Google Maps det eneste potensielle alternativet til Apple Maps. Flere andre leverandører av kart- og navigasjonsløsninger tilbyr lignende produkter. Blant annet skal Garmin ha kommet med oppdaterte applikasjoner som blant annet inkluderer Googles Street View og informasjon om kollektivtrafikk. Men Garmins kartapplikasjoner koster en god slump med penger.

    Les også: