Google med Linux-utgave av Picasa

Google har sluppet en Linux-utgave av bildeprogrammet Picasa. Løsningen er litt spesiell.

Google med Linux-utgave av Picasa

Google har sluppet en Linux-utgave av bildeprogrammet Picasa. Løsningen er litt spesiell.

Google er en støttespiller til CodeWeavers' åpen kildekodeprosjekt Wine, som er et miljø for å kjøre Windows-programvare på blant annet Linux.

Selskapets erfaringer fra dette arbeidet er nå tatt i bruk i en versjon av selskapets bildeprogram, Picasa, som nå kan kjøres på Linux. Picasa for Linux består egentlig av Windows-utgaven av Picasa, som er pakket sammen med en spesielt uttestet utgave av Wine og Gecko-motoren til Mozilla.

Dette ble i ettermiddag annonsert på Slashdot.org.

    Les også:

Overraskende ser det ut til at Googles websider om dette Picasa for Linux kun er tilgjengelige for maskiner med amerikansk eller canadisk IP-adresse. Dette løses likevel enkelt ved å bruke en proxyserver, så du kommer inn på sidene ved å følge denne lenken.

Ifølge Google er Picasa for Linux foreløpig blitt testet sammen med følgende Linux-distribusjoner:

Debian Sarge

Debian Etch

Fedora Core 4

Fedora Core 5

Linspire 5

Mandriva 2006

Mandriva 2005

Red Hat Workstation 3

Red Hat Workstation

Ubuntu 5.10 (Breezy Badger)

SuSE 9.3

SuSE 10.0

Den skal likevel kunne fungere på ethvert Linux-system med Intel 386-kompatibel prosessor, glibc 2.3 eller nyere, og et fungerende X11-system. Noe funksjonalitet krever likevel en oppdatert utgave av GNOME eller KDE, og kameradeteksjon og integrasjon krever versjon 2.6.13 eller nyere av kernel, versjon 0.56 eller nyere av hal, samt gnome-volume-manager eller tilsvarende.

Picasa for Linux kan installeres fra en RPM, DEB eller BIN-fil som er tilgjengelige fra denne siden. Selve Picasa-programvaren er ikke utgitt som åpen kildekode.

Til toppen