Google Now inn på Chrome OS

Ny versjon kan testes nå.

Google Now inn på Chrome OS
Google Now nå integrert i Chrome OS. Bilde: Google

De digitale assistentene skal inn på sine respektive operativsystemer, ser det ut til. Det er fra før godt kjent at Microsofts Cortana skal være en integrert del av Windows 10, og nå skal Google Now-systemet inn på Chrome OS. 

Brukerne av betakanalen der nye versjoner av Chrome OS kan testes av de mer entusiastiske brukerne skal nå ha fått tilgang til en helt ny versjon av programskuffen Chrome Launcher. Denne redesignen er såpass omfattende at Launcher har fått versjonsnummer 2.0.

Mer søk og mer informasjon

Det er nettopp integrasjonen av Google Now-kortene som er den store nyheten, og disse gir brukerne aktuell informasjon basert på deres data, surfevaner og andre parametre. 

Selve utseendet til Chrome Launcher har blitt gjort om, med søkefelt i midten.

Les også: Kraftig forbedret Pixel.

Det finnes selvfølgelig fortsatt en liste over applikasjoner man har tilgjengelig. 

Det er flere mindre nyheter i den nye versjonen av Chrome Launcher, for eksempel mer fokus på Googles designspråk Material Design, som synes i filutforskeren, støtte for zip-filer som er passordbeskyttet og automatisk bytte av tidssone. 

Betakanalen for Chrome OS oppdateres cirka hver sjette uke, og innebærer selvsagt en viss risiko. Ikke alle de nye funksjonene er nødvendigvis like stabile. Bytter man tilbake til den stabile kanalen, må man imidlertid føre inn all data på nytt, som om man reinstallerte Chromebooken. 

Det har selvsagt også gått rykter om Siri på Mac OS X, men det foreligger foreløpig ikke noe fast informasjon om når denne assistenten eventuelt ankommer skrivebordet.