BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google planlegger ny mobil

Nå skal de kapre proff-kundene.

Google Norge-sjef Jan Grønbech er svært fornøyd med Nexus One. Men dette er bare første modell i en serie mobiltelefoner fra Google og HTC.
Google Norge-sjef Jan Grønbech er svært fornøyd med Nexus One. Men dette er bare første modell i en serie mobiltelefoner fra Google og HTC. Bilde: Per Ervland
11. jan. 2010 - 08:49

Google lanserte sin første mobiltelefon Nexus One i forrige uke. Denne er utformet og designet av søkegiganten i samarbeid med mobilprodusenten HTC.

Dette er bare første skritt i en serie modeller. Det fortalte Googles teknologisjef Andrew Rubin fra scenen på CES-messen i Las Vegas fredag, ifølge Reuters.

Den neste versjonen blir en modell myntet på profesjonelle brukere eller det såkalte forretningssegmentet, avslørte Rubin.

Fysisk tastatur

Han var sparsom med detaljene, men fortalte at denne proff-modellen ville ligne Nexus One, men med et fysisk tastatur og bedre batterikapasitet. Den skal også produseres av HTC, og selges i Googles nettbutikk.

Andy Rubin er ingeniøren og grunnleggeren bak både mobiloperativsystemet Danger (som Microsoft kjøpte for snart to år siden) og senere Android-prosjektet, som Google sikret seg nettopp for å entre mobilmarkedet.

Google tar sikte på å knytte mobilbrukerne til sine egne nettbaserte tjenester, men en mobiltelefon spesielt rettet mot proffsegmentet vil trolig også måtte støtte konkurrentenes tjenester. Ikke minst er det grunn til å tro at et slik produkt vil leveres med støtte for Microsoft Exchange.

Foreløpig vet vi imidlertid ikke mer enn det lille Rubin ville si på CES. Neste måned er det duket for Mobile World Congress i Barcelona, og dette vil være en mulig anledning for en lansering av proff-modellen. Tør vi gjette at den skal hete Nexus 2.0?

Kilder:
Reuters
Gizmodo

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.