JUSS OG SAMFUNN

Google saksøker USA

- Kun Microsofts gruppevare er bra nok.

2. nov. 2010 - 09:47

Google drar føderale amerikanske myndigheter for retten.

De mener innenriksdepartementet (U.S. Department of the Interior, DOI) brøt loven i en anbudskonkurranse om ny nettbasert e-post- og gruppevare for rundt 88.000 ansatte.

Krever Microsoft

Kravene til anskaffelsen skal ifølge søksmålet i praksis ha ekskludert Google fra konkurransen, ved å fastslå at løsningen måtte være del av Microsofts Business Productivity Online Suite (BPOS), altså onlineversjoner av selskapets e-post- og samhandlingsløsninger.

- Basert på risikovurderinger og markedsundersøkelser er programvaren til Microsoft det eneste kommersielle produktet som tilfredstiller alle våre krav, heter det i departementets krav til anskaffelsen, ifølge Los Angeles Times.

Google mener på sin side at beslutningen om å bare vurdere denne plattformen er konkurransevridende og bryter med amerikanske anbudsregler.

- I dette tilfellet kunne en rettferdig og åpen prosess ha spart amerikanske skattebetalere for flere titalls millioner av dollar og samtidig gitt bedre tjenester, sier Googles talsmann Andrew Kovacs ifølge LA Times.

Myndighetene skal imidlertid ha ytret bekymringer for om Google Apps-plattformen støttet etatens krav til sikkerhet.

Google hevder på sin side at Microsofts BPOS-løsning for føderale myndigheter er et nytt produkt som ennå ikke er sertifisert i henhold til myndighetenes egne sikkerhetskrav, slik deres egen Google Apps for Goverment-pakke er.

Google og Microsoft har konkurrert hardt over en rekke offentlige kontrakter om å tilby nettbaserte kommunikasjonsløsninger. Søksmålet mot den amerikanske staten blir av eksperter tolket som del av denne kampen, ifølge uttalelser til Wall Street Journal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.