Google saksøkt for milliarder

Googles valg av løsninger i IP-telefonidelen av Google Talk-klienten, ender trolig opp i et retten.

Googles valg av løsninger i IP-telefonidelen av Google Talk-klienten, ender trolig opp i et retten.

Det lille, amerikanske selskapet Rates Technology (RTI) anklager Google for å brudd på patentrettigheter i forbindelse med IP-telefonidelen av lynmeldingsklienten Google Talk.

Søksmålet skal ifølge IDG News ha blitt levert i allerede i oktober i fjor, men er først nylig blitt omtalt i amerikansk presse. Søksmålet handler om to spesifikke teknologier RTI har patentert, som Google ikke har kjøpt lisenser til.

De to teknologiene skal kunne brukes til å minimalisere kostnadene ved langdistansesamtaler. Det handler om rutingteknologier som gjør det mulig for et telefonsystem å finne den billigste operatøren før samtalen opprettes. Ifølge AFP skal selskaper som Lucent, Cisco, IBM, Yahoo og Microsoft allerede ha betalt RTI for å bruke teknologien.

RTI krever en erstatning på inntil fem milliarder dollar for patentbruddene, hvis ikke selskapene blir enige i form av et forlik.

Overfor AFP kaller Jerry Weinberger, administrerende direktør i RTI, Google for verdens mest arrogante selskap.

- De ba oss dra til helvete, sier Weinberger.

Talsmann for Google, Steve Langdon, sier derimot at Google mener at søksmålet er grunnløst og at selskapet vil bekjempe det med stor intensitet.

Til toppen