JUSS OG SAMFUNN

– Google sanket brukerpassord

Franske myndigheter gransker Street View-dataene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juni 2010 - 15:06

Dataene som Google, angivelig uten å vite om det, samlet inn i forbindelse med registreringen av WLAN-soner gjort av Street View-bilene, inneholder ikke bare uleselige bruddstykker med informasjon, men også data som kan misbrukes. Det opplyser den franske kommisjonen for informatikk og rettigheter, CNIL (Commission nationale de l’informatique et des libertés).

CNIL skriver i en pressemelding at den per 4. juni hadde mottatt to harddisker med data fra Google. Disse dataene er nå i ferd med å bli analyser, men CNIL forlanger at Google skal overlevere alle data som er samlet inn fra åpne WLAN-soner av Street View innen den 24. juni.

Allerede skal CNIL ha avdekket at dataene fra Google inneholder uheldig informasjon. Kommisjonen har allerede konkludert med at Google faktisk har lagret brukerpassord til e-posttjenester, uten å informere dem det gjelder. Selskapet skal også ha lagret utdrag av e-postmeldinger.

Funnene er ikke spesielt overraskende. Google har oppgitt at skanningen har skjedd med kanalskift fem ganger i sekundet, men selv med en ganske treg WLAN-forbindelse kan det oversendes ganske mye data på et femtedels sekund. At noen av disse dataene er fortrolige og i klartekst, er heller ikke oppsiktsvekkende i seg selv.

CNIL opplyser at kommisjonen anser dette som et overgrep mot privatlivet og personvernet. De er misfornøyde med at Google ikke har søkt om tillatelse eller varslet om datainnsamlingen. Misnøyen skal være spesielt knyttet til at Google Latitude benytter kunnskapen om plasseringen av WLAN-aksesspunkter for automatisk å avgjøre hvor brukerne befinner seg.

CNIL virker i tillegg oppgitt over å ha mottatt ufullstendige svar fra Google, helt siden slutten av 2009 da kommisjonen prøvde å finne ut hva Google egentlig drev med.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.