FORBRUKERTEKNOLOGI

Google selger Internett-brille

Spesialtilbud til deltakerne på Google I/O. Andre må vente i halvannet år til.

Googles brille består av en innfatning med datamaskin, trådløst nett og kamera. Skjermen er forholdsvis beskjeden, og ikke til sjenanse for eventuelle tradisjonelle brilleglass.
Googles brille består av en innfatning med datamaskin, trådløst nett og kamera. Skjermen er forholdsvis beskjeden, og ikke til sjenanse for eventuelle tradisjonelle brilleglass. Bilde: Google
28. juni 2012 - 12:24

Googles prosjekt for en brille med nettilgang – slik at man skal slippe å stirre på en skjerm hver gang man skal gjøre noe på nett – ble kjent i april, og offisielt bekreftet i april, da Project Glass fikk en egen side i den sosiale tjenesten Google+.

    Les også:

I disse dager foregår Googles utviklersamling Google I/O i San Francisco. Deltakerne kan bestille et par for 1 500 dollar, og få det tilsendt tidlig neste år.

Til arrangementets 6 000 deltakere forklarte Google medgründer Sergey Brin at de ønsket å gi engasjerte utviklere en mulighet til å se på produktet så fort som mulig. Han håper på mange tilbakemeldinger med anvendelsesideer og forslag til forbedringer.

Vanlige folk loves tilgang til internettbrillene tidlig i 2014. Prisen blir vesentlig lavere, men det varsles at brillen vil koste mer enn en smartmobil.

Et åpenbart bruksområde for brillen er at det innebygde kameraet gir anledning til å formidle overfor andre nøyaktig hvordan verden fortoner seg for en selv. Det ble demonstrert på Google I/O ved at en tropp hoppet ut av en ballong 2000 meter over San Francisco og landet på taket av Moscone Center der arrangement pågår. Video fra brillene ble overført direkte til scenens storskjerm.

Brillen lar deg formidle verden nøyaktig slik du selv ser den. <i>Bilde: Google</i>
Brillen lar deg formidle verden nøyaktig slik du selv ser den. Bilde: Google

Andre bruksområder er videokonferanse, lesing av meldinger, tilgang til nettjenester mens man gjør andre ting og så videre. Et viktig poeng er at man kan se rett på dem man samtaler med, samtidig som man følger med på «skjermen».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.