RESULTATERFINANS

Google sikler på Twitter

Blar ifølge oppkjøpsrykter opp milliardbeløp for nettets raskest voksende tjeneste.

3. apr. 2009 - 08:57

Google er i ferd med å kjøpe opp den sosiale nettjenesten Twitter. Det skriver teknologinettstedet Techcrunch, som hevder de har opplysningene fra tre ulike kilder tett på forhandlingene.

Kildene skal ifølge redaktør for nettstedet Michael Arrington være «gode». Det er fortsatt ukjent hva Google er villig til å betale for tjenesten, men forrige aksjeutvidelse priset selskapet til 250 millioner dollar.

Twitter skal senest for to måneder siden ha avvist et gigantbud fra Facebook på en halv milliard dollar.

Vekstrakett

Mikroblogg-fenomenet Twitter er nettets store vinner det siste året. Oppslutningen har nærmest eksplodert, fra under en halv million til over syv millioner, en vekst på formidable 1382 prosent, ifølge tall fra Nielsen.

På overflaten ser den knapt tre år gamle løsningen deres lite innbringende ut, alt brukerne kan gjøre er å sende hverandre meldinger på 140 tegn eller mindre.

Verdien i selskapet ligger i at Twitter er nettets beste sanntidsdatabase. Stadig flere virksomheter har den siste tiden fått opp øynene for verdien i å sammenstille og analysere informasjonen som strømmer gjennom tjenesten. Flere profesjonelle tilbydere av kundehånderingssystemer har eller planlegger å tilby integrasjon mot Twitter og lignende tjenester.

Dersom oppkjøpet blir noe av vil det være andre gang entreprenørene Evan Williams og Biz Stone selger selskapet sitt til Google. For fem år siden solgte de samme gründerne bloggtjenesten Blogger til søkegiganten.

Google sitter ifølge siste kvartalsrapport på penger og lettomsettlige verdier for nærmere 16 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.