Google-sjefer på uoffisiell Cuba-visitt

Møtte myndighetene i landet som nekter de fleste internett.

Google-sjefer på uoffisiell Cuba-visitt
DRO TIL HAVANA: Google-toppen Eric Schmidt skal ha besøkt Cuba i helgen. Han har tidligere besøkt også Nord-Korea, enda et regime som ikke tillater fri tilgang til internett. Bilde: REX/AGF s.r.l./All Over Press

Miami (NTB-Reuters): Et team toppledere i Google er på besøk på Cuba for å promotere åpen tilgang til internett. Det sier en dissidentblogger som møtte dem i Havana.

Teamet, ledet av styreleder Eric Schmidt, har møtt cubanske myndigheter og med uavhengige personer i den lokale digitale verden, ifølge den uavhengige nettsiden 14ymedio.com, som drives av bloggeren Yoani Sánchez.

Schmidt syntes å bekrefte meldingen da han retvitret en melding på Twitter som ble lagt ut av Sánchez. Verken Google eller cubanske myndigheter kom med offisielle erklæringer om besøket.

Cuba tillater ikke åpen tilgang til internett. Bare 2,6 millioner av en befolkning på 11,2 millioner har internettilgang, de fleste knyttet til statlige sentre, utenlandske firmaer og turisthoteller. De fleste som har tilgang, har bare tilgang til et begrenset utvalg internettsteder som er valgt av myndighetene.

Schmidt, som var Google-direktør fra 2001 til 2011, og hans team fikk en omvisning på universitetet i Havana, ifølge 14ymedio, som er Cubas første uavhengige nettavis, men som gjentatte ganger er blitt blokkert. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: