UTVIKLING

– Google skal lage flere egne Android-apper

Ansetter flere titalls utviklere for å gjøre plattformen mer unik.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. jan. 2011 - 14:21

Google skal ifølge ikke navngitte kilder Wall Street Journal har vært i kontakt med, ansette flere titalls programvareutviklere, produktsjefer, brukergrensesnitt-eksperter og andre som har ideer omkring mobilapplikasjoner. Også enkelte som allerede er ansatt av Google, skal ha blitt flyttet over i denne innsatsen.

Selv om det fortsatt finnes langt flere applikasjoner til iOS enn til Android, som er det ikke slik at det er noen mangel på applikasjoner til Android. Men antallet applikasjoner som Google selv står bak, er ganske begrenset. Ifølge Wall Street Journal dreier det seg om cirka 20, hvor noen følger med Android, mens andre – for eksempel Google Sky Map og Goggles, er valgfrie.

Flere av applikasjonene Google tilbyr, er tilgjengelige også for andre plattformer enn Android. Men kildene til Wall Street Journal antyder at noen av applikasjonene som nå skal lages, kun vil gjøres tilgjengelige for Android.

Den nye satsingen skal fordeles på flere av Google kontorer internasjonalt. Typiske prosjektgrupper hos selskapet har bare to-tre deltakere. Blant applikasjonene som planlegges er alt fra spill til applikasjoner som tilbyr tjenester basert på brukerens geografiske posisjon.

Rekrutteringen skal ifølge kildene ledes av Benjaming Ling, som i dag er direktør for produktledelse for Googles søkeprodukter. Wall Street Journal skal dog ikke ha fått snakke med Ling.

Google kunngjorde i forrige uke at det skal utvide antallet ansatte fra dagens omtrent 24 000 til over 30 000 i løpet av året. Mer enn tusen av de nye stillingene skal opprettes i Europa.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.