GOOGLE MAP MAKER

Google skal legge ned Map Maker-tjenesten

Men viderefører muligheten for brukerskapt innhold i Google Maps.

Googles Map Maker-tjeneste vil bli lagt ned i mars 2017.
Googles Map Maker-tjeneste vil bli lagt ned i mars 2017. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2016 - 14:16

Google kunngjorde i går at selskapet kommer til å legge den den nå åtte år gamle Map Maker-tjenesten, som gjør det mulig for alle og enhver å redigere deler av kartene i Google Maps. 

Tjenesten ble i løpet av årene utvidet til å være tilgjengelig for kartene for stadig flere land, inntil Google i mai i fjor midlertidig stengte hele tjenesten fordi noen benyttet mulighetene til å til å lage illustrasjonen som vises nedenfor, ved å kombinere flere parkoppføringer i kartet over et område i Pakistan. 

Bakgrunn: Google har skrudd på Map Maker igjen

Fortsatt redigering

Nå er det ikke slik at Google vil gå vekk fra brukerredigering av kartene i Google Maps. Tvert imot. Allerede er det mulig å legge til eller redigere bedriftsoppføringer og andre interessepunkter direkte i Google Maps – også fra mobilappene. Dette er mulig også for en del land som ikke støttes av Map Maker, inkludert Norge. 

Men Map Maker er et kraftigere verktøy hvor også slikt som veier kan redigeres. Google lover nå at redigeringsmulighetene i Google Maps skal utvides fram mot og også etter mars 2017, som er tidspunktet Map Maker skal pensjoneres. Blant de kommende mulighetene er nettopp muligheten for å redigere veier. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bildet viser årsaken til at Map Maker ble midlertidig stengt i fjor. <i>Bilde:  Google Maps</i>
Bildet viser årsaken til at Map Maker ble midlertidig stengt i fjor. Bilde:  Google Maps

Men allerede nå innfører Google visse begrensninger i Map Maker. Innhold som heretter har blitt redigert direkte i Google Maps, vil ikke lenger kunne redigeres med Map Maker. 

Bidragsytere til Google Maps kan fortsatt bli med i det Google kaller for Local Guides-fellesskapet, hvor lokalkjente gis visse fordeler ved å bidra med sine kunnskaper.

Google Maps er på ingen måte den eneste karttjenesten som tar imot bidrag fra brukerne. Det samme gjør også tjenester som OpenStreetMap, Wikimapia og Here.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.