Google skal selge egen Android-mobil

Selskapets ansatte har allerede fått den.

Uoffisielt bilde av Google Nexus One
Uoffisielt bilde av Google Nexus One (Bilde: Twitpic-brukeren coryobrien)

Selskapets ansatte har allerede fått den.

Google skal ifølge blant annet Wall Street Journal begynne å selge en egendesignet, Android-basert mobiltelefon allerede i starten av 2010. Mobilen skal ha navnet Nexus One og produseres av HTC. Mobilen skal støtte GSM-nettverk og selges uten binding til noen enkelt mobiloperatør eller teleselskap.

Google har allerede delt ut mobilen til selskapets ansatte, noe som bekreftes av dette blogginnlegget. En rekke av de ansatte har også nevnt dette i Twitter-meldinger, men uten å fortelle om spesifikasjonene i detalj.

Likevel har det kommet fram at mobilen skal være svært slank, at den skal ha en Snapdragon-prosessor (som vanligvis er klokket til 1 GHz), en høyoppløst OLED-skjerm, høyoppløst kamera og Android 2.1. Det sistnevnte har ikke blitt lansert ennå.

Det har i mange år gått rykter om at Google skal komme med en egen mobiltelefon, og dette begynner å bli temmelig håndfast. Riktignok har selskapet også tidligere solgt en mobiltelefon, Android Dev Phone 1. Men dette var i grunnen bare en åpen utgave av den første Android-mobilen, T-Mobiles G1/HTC Dream, rettet mot applikasjonsutviklere.

Mobilen som nå har blitt delt ut internt hos Google, skal være en helt ny modell med nye funksjonalitet på både maskinvare- og programvaresiden.

Uoffisielt bilde av Google Nexus One
Uoffisielt bilde av Google Nexus One Bilde: Twitpic-brukeren coryobrien

Ifølge All Things Digital skal også T-Mobile markedsføre den nye mobilen, men sannsynligvis da i en låst utgave.

Nexus One skal også ha dukket opp i weblogger allerede. Boy Genius Report har avbildet en oppføring i denne saken. I logget vises også en oppføring fra en HTC Tattoo med norskspråklig Android 2.1.

Til toppen