RESULTATERFINANS

Google skjerper kampen mot Fast

Nå lar Google deg søke etter bilder på Internett. Google påstår de finner dobbelt så mange bilder som Fast, men en uformell test sier nei.

5. juli 2001 - 10:10

Kampen mellom søkemotorene hardner til i takt med presset for å snu underskudd til overskudd.

Nå har søkemotoren Google lansert en ny tjeneste som lar deg søke etter bilder på Internett. Hvem Google skal stjele brukere fra er klart. Selskapet skryter av at deres nye tjenesten har oversikt over 150 millioner bilder. Ifølge Fast er dette så å si alle bildene på Internett, hevder Google ovenfor Computerwire. Google sier Fast bare lar deg lete i 66 millioner bilder.

Det er mulig at tallene stemmer, men en høyst uformell test på noen norske søkeord gir Fast et overtak. Testen gir dessuten en god indikasjon på at det er Fast og Google som konkurrerer - Altavista ligger langt bak.

digitoday.no søkte med ordene Lofoten, Oslo og "Gokstad ship" på de tre bildesøke-motorene til Google, Fast og Altavista. På Lofoten fant Google 1460 bilder, Fast 1087 og Altavista bare 35 bilder. På Oslo fant Google 8620 bilder, Fast 14858 bilder og Altavista 3945.

På "Gokstad ship" fant Google 13 bilder av vikingskipet, Fast fant 19 og Altavista 3. Fast og Google fant begge bilder som konkurrenten ikke fant.

digitoday.no understreker at dette er en uformell test og at vi ikke har sjekket alle bildene for å se hvor relevante de er. Ved å senke kravene kan en søkemotor rapportere mange, men lite relevante treff.

Google har foreløpig ikke lagt inn bildetjeneste på nettsiden norske brukere får opp. For å finne den må du gå til Google, velge den engelske versjonen og så velge Advanced Search. Direktelenke er http://www.google.com/advanced_search

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.