BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google slo Microsoft i Los Angeles

30 000 arbeidsplasser skal over på Google-tjenester for blant annet e-post.

28. okt. 2009 - 12:06

Byrådet (City Council) i Los Angeles vedtok i går enstemmig (12–0) å innføre Google-tjenester innen e-post, lynmeldinger, kalender og liknende for 30 000 ansatte. Avtalen er verdt 7,25 millioner dollar.

Google vant fram med sitt anbud i skarp konkurranse med blant annet Microsoft.

Anbudskonkurransen fra USAs nest største by har stor prestisje, og har vært fulgt nøye av hele det amerikanske IT-bransjen. Googles seier kan inspirere andre til å gå nye veier, er gjennomgangstema i flere aviskommentarer.

Det presiseres at Los Angeles-kontrakten ikke gjelder Google Apps generelt: Byens ansatte utstyres fortsatt med Microsoft Office.

Vedtaket ble gjort med forbehold. En av byrådene som var skeptisk til sikkerheten og personvernet i Googles nettsky, Paul Koretz, foreslo et tillegg for å garantere byen en på forhånd fastsatt kompensasjon dersom sikkerheten skulle briste. Byens prosjektleder David Barber sier han regner med at avtaleparten vil godta dette tillegget. Google har alt å tjene på å vise at de evner å levere sikre og pålitelige tjenester også til store miljøer.

Koretz sa etter avstemningen at han støtter innføringen av Gmail og de andre tjenestene, selv om han fortsatt er usikker på hvorvidt systemet har vært utprøvet i tilstrekkelig grad.

Los Angeles starter umiddelbart med et pilotprosjekt, og regner med å ha byttet helt til Google-tjenestene innen utgangen av juni. Spesielt sikkerhetsvare avdelinger som LAPD (politiet) skal ikke over på Google før de er overbevist om at systemet svarer til deres krav.

Microsofts alternativ var en egen nettskyimplementering av deres systemer for e-post, avtaler og lynmeldinger.

Tapet av kontrakten med Los Angeles er et tilbakeslag etter at de flere seire i tilsvarende anbud, blant annet fra Glaxo Smith Kline, Coca Cola, Ohio State University og byen Carlsbad i delstaten California.

I Los Angeles vil Google-løsningen erstatte dagens implementasjon av Groupwise fra Novell, som ikke lenger fyller kravene til stabilitet og responstid. Novell forklarer at byen ikke har oppgradert til siste utgave av Groupwise. Los Angeles har brukt Groupwise siden 2002.

Før avstemningen ble det lagt fram kalkyler for å vise at Google-løsningen vil spare byen for rundt 5 millioner dollar i servicekostnader over fem år, samt gjøre det mulig å redusere bemanningen i IT-avdelingen med ni årsverk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.