FORBRUKERTEKNOLOGI

Google stanser annonsesalg i Russland

Google har stanset sitt salg av annonser på via søkemotoren, på YouTube og andre publiseringsplattformer.

Beslutningen fra Googles eierselskap Alphabet kommer i kjølvannet av andre selskaper som allerede har innført lignende tiltak.
Beslutningen fra Googles eierselskap Alphabet kommer i kjølvannet av andre selskaper som allerede har innført lignende tiltak. Illustrasjonsfoto: Charles Platiau/Reuters/NTB
4. mars 2022 - 08:00

Beslutningen fra Googles eierselskap Alphabet kommer i kjølvannet av andre selskaper som Twitter og Snapchat, som allerede har innført lignende tiltak, melder Reuters.

– Sett i lys av den ekstraordinære situasjonen setter vi salget av Google- reklame på vent i Russland. Situasjonen utvikler seg fort, og vi vil komme med oppdateringer når det er passende, skriver selskapet i en uttalelse.

Google har tidligere nektet russiske statlige medier å kjøpe annonser med begrunnelse i en policy som skal hindre markedsføring som søker å dra nytte av krigen, med unntak for protest- eller anti-krigsannonser.

Torsdag ba russiske mediemyndigheter Google om å slutte å vise YouTube-annonser som inneholdt «falsk politisk informasjon» om Ukraina eller som hadde som mål «å feilinformere det russiske publikummet» om aktuelle hendelser, ifølge rapporterte Wall Street Journal.

Ukrainas cyber-gerilja bombarderer russisk infrastruktur med tjenestenektangrep
Les også

Disse målene angriper Ukrainas cyber-gerilja

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.