Google stjeler ide fra Windows Vista

Google har lansert en ny versjon av Desktop Search som ligner veldig på det Microsoft kommer med i Vista.

Google har lansert en ny versjon av Desktop Search som ligner veldig på det Microsoft kommer med i Vista.

Å slå Microsoft inne i deres eget hovedprodukt er ikke så lett, men Google forsøker i hvert fall. Internett-søkeselskapet var først ute med et program man kan laste ned for å gjøre søk på alt som ligger lagret på den lokale PC-en.

Og nå kommer neste versjon. Google bredder ut angrepet mot skjermflatene som i dag domineres av verktøyene som Microsoft leverer sammen med Windows.

Ironisk nok gir den nye versjonen av Google Desktop den samme typen vertikale samlevindu som Windows Vista vil gi når denne kommer i salg høsten 2006. Tankegangen er ikke helt ny - lag et fellesvindu som alltid ligger oppe ved siden av programmet man bruker og bruk dette fellesvinduet til å samle den mest brukte informasjonen og verktøyene på et sted. I sin bredeste forstand konkurrerer Desktop 2 med Windows-menyen, for man kan starte programmer fra Desktop 2.

I tillegg til søkemulighetene, holder Google rede på hva brukeren skriver og presentere fortløpende nyttig søkeresultater i den nye "Sidebar"-vinduet.

Sidebar inneholder en rekke moduler man kan slå av og på. En annen av dem er e-post-modulen som kan sjekke flere epost-kontoer. I tillegg kommer andre moduler man kan skru av eller på som nyheter, aksjekurser, værmelding og "populært på nettet".

Sidebar er egentlig en RSS-leser som viser slike feeder. I tillegg til RSS har Sidebar også en bildemodul som automatisk viser bilder på søkene - enten man leter på PC eller på nettet.

Både Internett-søkemotoren til Google og deres første versjon av Desktop har blitt beskylt for å være for ivrige: Søkene finner og viser frem informasjon som er ment å være hemmelig.

Google møter nå denne kritikken med en viktig ny funksjon: Brukere kan be om å få kryptert indeksen, den komprimerte oversikten over hva som ligger på maskinen.

Desktop 2 er foreløpig i en beta-versjon, men Googles beta-versjoner har for vane å være ganske stabile. Programmet kan bare brukes på Windows 2000 eller Windows XP, Linux, Mac eller eldre Windows støttes ikke.

Her kan du laste ned Desktop 2

Til toppen